Küçük kız böyle kurtarıldı

Küçük kız böyle kurtarıldı

Elazığ'da, arama kurtarma çalışmalarının yoğun olarak sürdüğü Mustafa Paşa Mahallesi'nde, enkaz içerisinde anne ve 2,5 yaşındaki kızı Yüsra Yıldız'a ulaşan ekipler, 24 saat sonra Yüsra'yı çıkardı. Anne ise hala enkaz altında.

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Mustafa Paşa Mahallesi Tahir Şaşmaz Caddesi üzerinde yıkılan binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 

 

 AFAD ve UMKE ekipleri başta olmak üzere birçok ekibinarama kurtarma çalışmaları aralıksız devam etti. Kurtarma çalışmaları sırasında Jandarma arama kurtarma timleri, enkaz altında kalan bir kadınla iletişim sağladı. Ekipler, kadının kucağında 2.5 yaşındaki çocuğu Yüsra Yıldız'ın da olduğunu tespit etti.

 

 

Yaklaşık 24 saatin ardından kadın sesini duyan ekipler, hemen harekete geçti. Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede kadın ve çocuğunun zarar görmemesi için çalışmalarını titizlikle sürdüren ekipler, annenin 2,5 yaşındaki kızını enkazdan çıkararak kurtardı. Enkazdan çıkarılan ve yaralı olan Yüsra, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Moloz yığınları altında kolu sıkışan anneyi kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.