Küçük mucizelerin kahramanlarına ödül

Küçük mucizelerin kahramanlarına ödül

17 Kasım Dünya Prematüre Günü kapsamında ilk kez; küçük melekleri hayata bağlayan yeni doğan yoğun bakım ünitesi doktor ve hemşireleri, prematüre çocuk sahibi ailelerin katılımı ile ödüllendirilecek.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek 17 Kasım Dünya Prematüre Günü NICU Academy Ödül Töreni’ne Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan gibi önemli isimler katılacak.

 

 

Tuna Kiremitçi ve Elis Dubaz gibi önemli sanatçıların da sahne alarak destek vereceği gecede ayrıca yeni doğan alanında çalışmalar yürüten ulusal ve uluslararası arenadan sivil toplum kuruluşları, tıp dünyasının önde gelen isimleri, çeşitli üniversitelerin rektör ve dekanlarının yanı sıra devlet erkânından bürokratlar da Türkiye’de bugüne kadar düzenlenmiş en geniş kapsamlı prematüre farkındalığı gecesinde yer alacaklar.

 

 

Türkiye’de her yıl 150 bin bebek prematüre doğuyor. Doğum ağırlığı bin 500 gramın altındaki bebeklerin yaşatılması için özel eğitimli sağlık personeli ve onlara özel yoğun bakım ünitesi gerekiyor. Hayata pamuk ipliğiyle bağlı bu küçük melekleri yaşama tutunmasında yeni doğan bakım ünitesi doktorları ve hemşireleri büyük emek sarf ederek hayat kurtarıyor. Aileler içinde büyük çaba gerektiren bu süreç zorlu ve uzun bir dönemi kapsıyor. 

 

 

 

ONLARI HAYATA BAĞLIYORLAR

Prematüre bebeklerin yaşam mücadelesinde farkındalık yaratmak adına 2008 yılında ilan edilen Dünya Prematüre Günü, her yıl dünya çapında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Bu yıl ülkemizde ilk kez, prematüre bebeklerin aileleri, yeni doğan bakımında çalışan doktor ve hemşireler; sağlıktan, siyasete, sanattan, akademik hayata kadar birçok kesimden üst düzey ismin katılacağı ödül töreni ile onurlandırılacak. 

 

 

Minik mucizelerin hayata tutunması için büyük mücadele veren yeni doğan yoğun bakım ünitesi çalışanlarının onurlandırılacağı 17 Kasım Dünya Prematüre Günü NICU Academy Ödül Töreni’nde ‘Yılın Savaşçı Bebekleri’, ‘Yılın Yeni doğan Yoğun Bakım Kliniği’, ‘Yeni doğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Onur Ödülü’, gibi alanlarda ödüller verilecek.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.