Küçük Şeyler filmi Altın Portakal’da

Küçük Şeyler filmi Altın Portakal’da

Ödüllü yönetmen Kıvanç Sezer’in ikinci uzun metraj filmi “Küçük Şeyler”; 26 Ekim – 1 Kasım 2019 arasında düzenlenen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ulusal yarışmasında yer alacak!

Adana Altın Koza Film Festivali’nden üç ödülle dönen, başrollerini Alican Yücesoy ve Başak Özcan’ın paylaştığı Küçük Şeylerfilmi, 28 ve 29 Ekim’de festival kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.

 

İlk filmi ‘Babamın Kanatları ile festivallerde adını başarıyla duyuran Kıvanç Sezer’in yazıp yönettiği Küçük Şeyler, şimdi de, 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yarışan 10 film arasında yer alıyor.

 

Festival kapsamındaki ilk gösterimini film ekibinin katılımıyla, 28 Ekim Pazartesi günü AKM Aspendos Salonu’nda saat 14.30’da yapacak olan filmin ikinci gösterimi ise 29 Ekim Salı günü Cinemaximum Salon 7’de saat 18.15’de gerçekleşecek.

 

Yönetmen Kıvanç Sezer, filmiKüçük Şeyler ile 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi oldu. Festivalde, filmin başrol oyuncularından Alican Yücesoy, Aytaç Arman En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne, Başak Özcan ise ‘Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü’ne layık görüldü.

 

Film, dünya prömiyerini Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali 2019’da gerçekleştirmişti. Filmin başrol oyuncularından Alican Yücesoy, Herceg Novi - Montenegro Film Festivali’nde, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülerek filme ilk ödülünü kazandırmıştı.

 

Trajikomik anlatım diliyle dikkatleri çeken, mizah unsurunun eksik olmadığı Küçük Şeyler’, Onur ve Bahar çifti üzerinden ışığı sönen bir ilişkiyi anlatıyor. Film, İstanbul’un uzak bir semtinden ev alan ancak Onur’un işsiz kalmasıyla sadece evleri değil aynı zamanda ilişkileri de tehlikeye giren bir çifti odağına alıyor. Yer yer dramatik, yer yer absürt bir tonun hakim olduğu, mizahınsa hiç eksilmediği film seyirciyi kendi hayatından kesitler bulmaya çağırıyor.

 

Filmde; Alican Yücesoy ve Başak Özcan’ın yanı sıra Bülent Emrah Parlak, Seda Türkmen, Müfit Kayacan, Nihal Koldaş, Ece Dizdar, Zeynep Dinsel ve Kubilay Tuncer gibi isimler de rol alıyor. Görüntü yönetmenliğini Hatip Karabudak’ın, sanat yönetmenliğini Alceste Wegner ve Reyhan Acar’ın yaptığı filmin uygulayıcı yapımcılığını Selim Güntürkün, yardımcı yönetmenliğini Emin Akpınar üstleniyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum