Kulağa viksli pamuk koymanın şaşırtıcı etkisi

Kulağa viksli pamuk koymanın şaşırtıcı etkisi

Kulağınıza az miktar pamuk üzerine sürülmüş viks koyarak uyumanın öyle bir etkisi var ki duyunca çok şaşıracaksınız.

Diğer reçetesiz tedavi türlerinden farklı bir yeri olan viks ilaç kullanımına gerek kalmadan iyileştirme özelliğine sahiptir. 

Hatta bazı hastanelerde viks buharı uygulaması ile tedaviler uyguluyor. Hapları ve tabletleri de olan ürünün kafur, okaliptüs yağı ve mentollu bir yapısı bulunmaktadır.

Bu yapısal özellikleri ile burundaki tıkanıklığı ve nefes alıp verirken oluşan öksürüğü geçirmede faydalıdır. Bütün bunlar klasik bilinen bilgiler. 

İşte Viksin pek bilinmeyen faydaları…  Sinüs boşluklarından kaynaklı baş ağrılarına karşı inanılmaz etkilidir. 

Alnınıza süreceğiniz viks biraz sonra kan basıncını düşürerek ağrıyı azaltır Darbe sonucu veya düşmeler ile oluşan morarmalar da ve şişmelerde kullanılır. 

Bölgeyi rahatlatır. Morluklar oluşmaz ve şişmeler iner. kulak ağrılarında ,kulak enfeksiyonlarında yada soğuk algınlığında inanılmaz bir etkisi vardır. 

Günlük işlerimize engel olan bu kulak ağrısını en etkili şekilde dindirmek mümkün.

Bir parça pamuğa viks sürüp kulağımıza koyup üzerine de bir parça bant ile kapatarak pamuğun düşmesine engel olursak sabaha kadar bu ağrıların dindiğini göreceksiniz. 

Tırnaklarda oluşan mantarlara karşı yaklaşık 2 hafta boyunca viks sürerseniz zamanla rengi koyulaşıp ve mantarlar ölmüş olacaktır. 

Normal ve sağlıklı tırnaklar çıkmaya başlayacaktır. Kediler mobilya kenarlarını kanepe çekyat yada perdeleri tırmalamayı çok sever.

Ve buralara tırnakları ile zarar verirler. Fakat kedileri buralardan uzak tutmak istiyorsanız viks sürerek kedinizin mobilyalarınıza zarar vermesine karşı önleyebilirsiniz.

Siyasetcafe.com

Kaynak:faydalıbilgin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.