Kuleli Askeri Lisesi'nin satıldığı yalanı böyle uyduruldu?

Kuleli Askeri Lisesi'nin satıldığı yalanı böyle uyduruldu?

Eski Kuleli Askeri Lisesi binasının Araplara satıldığını iddia eden ve ortalığı karıştıran İYİ Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen'in yalanı ortaya çıktı.

İYİ Parti Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, eski Kuleli Askeri Lisesi binasının Araplara satıldığını iddia etmişti.

Twitter'dan yaptığı açıklamada Seymen, "Her şey haraç mezat! Kuleli Askeri Lisesi'nin binası Araplara satılmış. Milli manevi; paraya tahvil edilemeyen hiçbir şeyin kıymeti yok nazarlarında" ifadelerini kullanmıştı.

KARA PROPAGANDA KISA SÜRDÜ

Son günlerde yaptığı bölücü söylemlerle dikkat çeken Seymen'in bu uydurma haberini önce Yeniçağ gündeme taşıdı.

Ardından da Fuat Avni gibi Fethullahçı Terör Örgütü’nü aklamak üzere paylaşımlar yapan ‘Kaç Saat Oldu?’ isimli sosyal medya hesabı haberi paylaşarak sosyal medyada duyurdu.

Hasan Seymen, Yeniçağ ve FETÖ hesabı olduğu kanıtlanan Kaç saat oldu hesabının bu kara propogandası kısa süre sonra ortaya çıktı.

BAKANLIK GERÇEĞİ AÇIKLADI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kuleli Askeri Lisesinin satıldığına ilişkin sosyal medya ve basına yansıyan haberlerin tamamen asılsız olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Çengelköy'de bulunan Kuleli Askeri Lisesinin satıldığına ilişkin sosyal medya ve basına yansıyan haberler tamamen asılsızdır. Bakanlığımıza tahsisli olan bölümünde müze yapım çalışmaları devam etmektedir."

kuleli-ic-resim.JPG

 

Siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum