Kulislerde Emir Sarıgül iddiası! Şişli'ye adaylığını ilan edecek

Kulislerde Emir Sarıgül iddiası! Şişli'ye adaylığını ilan edecek

CHP milletvekili Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkan adaylığını açıklamaya hazırlandığı öğrenildi.

CHP’deki değişim tartışmalarının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren açıklamalar yapan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül de belediye başkanlığı adaylığı için kolları sıvadı.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan‘ın haberine göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu süreçte adaylık için birden fazla kez görüşme gerçekleştiren Emir Sarıgül İstanbul Şişli Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu CHP liderine de ifade etti.

Kılıçdaroğlu Sarıgül’e adaylık için çalışmalarını yapması gerektiğini söyledi. Sarıgül’ün kısa bir süre içerisinde Şişli Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını kamuoyuna duyuracağı öğrenildi.

Seçimlerin ardından ilk kent ziyaretlerinden birini Erzincan’a gerçekleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Mustafa Sarıgül’ün yanı sıra Emir Sarıgül de eşlik etmişti.

 

BABASI SARIGÜL DE ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI


Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül de 1999 yılından 2014 yılına kadar Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Mustafa Sarıgül, başkanlığı AK Parti adayı Kadir Topbaş’a kaybetmişti.

Mustafa Sarıgül, 2019 Yerel Seçimlerinde ise Demokratik Sol Parti’den (DSP) Şişli Belediye Başkan adayı olmuştu. Sarıgül yüzde 28,89 oyla ikinci olurken, seçimi yüzde 48,49 oyla CHP’nin adayı Muammer Keskin kazanmıştı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.