Kulislerde Erken Seçim bombası! YSK 'yetiştiremem' dedi ama...

Kulislerde Erken Seçim bombası! YSK 'yetiştiremem' dedi ama...

Ankara kulislerinde erken seçim tartışmaları devam ediyor. İşte ayrıntılar;

Yüksek Seçim Kurulu’nun 24 Haziran 2018’e seçimleri yetiştiremem dediği ileri sürüldü. 24 Haziran’da ısrarcı olunması üzerine YSK bu tarihi kabul etmek zorunda kaldı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçimin 26 Ağustos 2018'de yapılmasını tavsiye etti. Devlet Bahçeli'nin bu önerisi sonrası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile art arda görüşmeler yapıldığı öğrenildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, YSK ile yapılan art arda görüşmelerde seçimin en hızlı nasıl yapılabileceği soruldu. YSK yönetimi, seçim ittifakı düzenlemesi nedeniyle rutin hazırlıkların dışında daha fazla süreye ihtiyaç olduğunu söylediler. Buna rağmen 24 Haziran’a yetiştirme konusunda ısrarcı olundu. YSK, bunun üzerine 50-53 günlük bir taslak program hazırladı. Bunun olası gelişmelere göre, kısaltılıp uzatılabileceği de belirtildi. Buna karar verilmesinin ardından, 24 Haziran’daki üniversite sınavının tarihinin değiştirilmesi gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalma olasılığı nedeniyle sonraki iki haftasonu da boş bırakılacak.

AK PARTİ'NİN PLANLARI DEĞİŞTİ

Bahçeli’nin hızlı erken seçim manevrası, AKP'nin tüm planlarını da değiştirdi. AKP, 6 Mayıs’ta yapılacak İstanbul kongresinin ardından haziran ayının son haftası Büyük Kongresi’ni yapmayı ve parti vitrinini değiştirmeyi planlıyordu. Ancak, AKP’nin büyük kongresini yapması için eylül ayına kadar yasal süresi bulunuyor. Parti, büyük kongre hesabı yaparken, erken seçim planı yapmak zorunda kaldı. İstanbul il kongresinin ardından, planlanan tüm programlar seçim sonrasına kaldı. Bir başka plan değişikliği ise yerel seçimlerde belediye başkanlıklarına aday gösterilecek milletvekilleri konusunda yaşanacak. Erken seçimde listeye konulmayan bazı isimlerin, ardından gelen yerel seçimlerde başkan olarak değerlendirilmesi söz konusu olacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.