Kulisleri sallayan bomba iddia: Ali Babacan İYİ Parti'nin başına geçiyor

Kulisleri sallayan bomba iddia: Ali Babacan İYİ Parti'nin başına geçiyor

Ankara kulislerinde büyük ses getirecek bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre İYİ Parti'nin başına Ali Babacan geçiyor.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın ardından, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un da partisinden istifa etmesi siyasette yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.

İsmail Ok’ın istifasının ardından İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 37’ye düştü, ayrıca 5 ismin daha istifa edeceği iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı.

İstifaların arkasında, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’nin HDP’ye yakın söylemleri olduğu öne sürülürken, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'de yaşanan istifalarla ilgili kullandığı sözler bazı soru işaretlerine neden oldu.

Devlet Bahçeli istifaları desteklemek bir yana, tam aksine "Kimse tahriklere kapılmasın" diyerek bu sürece engel olmaya çalıştı.

 

İYİ PARTİ BABACAN'A MI VERİLECEK?

 

İstifaların perde arkasına ışık tutan ve Devlet Bahçeli'nin bu sözlerini analiz eden Diriliş Postası yazarı Ramazan Yaşar ise çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Ramazan Yaşar, İYİ Parti'de Meral Akşener döneminin sonuna yaklaşıldığını belirterek, "İyi Parti’yi Babacan’a mı verecekler?" sorusunu gündeme getirdi.

 

İşte Diriliş Postası yazarı Ramazan Yaşar'ın o köşe yazısı;

 

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi öncesi MHP’yi ele geçirme operasyonunu biliyorsunuz. Amacına ulaşamayan üst akıl ve malum örgüt yeni bir parti kurulmasına karar vermişti. MHP’yi bölemeyenler kopardıkları isimlerle Akşener’in başında olduğu İyi Parti’yi kurdular.

Partiyi kuran çok önemli isimler şimdi birer birer istifa ediyorlar. Akşener ve parti yönetimini topa tutarak tabii. “Ülkücülerin partide ikinci sınıf muamelesi gördüğü”, “HDP ve İmamoğlu’nun değirmenine su taşındığı”, “Sorosçuların partiyi kontrol etmeye başladığı” eleştirilerin sadece bir kaçı…

Son günlerde 5 milletvekili ile kurucular kurulu üyeleri ve genel başkan danışmanlarının peş peşe istifaları; hatta yeni istifaların devam edeceği iddiaları İyi Parti’deki bu hareketliliğin normal olmadığını gösteriyor. FETÖ’nün siyasi ayağı, darbe tartışmaları, yeni kurulan ve kurulacak olan partiler İyi Parti’yi karıştırmışa benziyor!

İyi Parti’nin hangi süreçte, kimlerin para, kadro, akıl, milletvekili desteğiyle kurulduğunu biliyorsunuz. Şimdi para, akıl, kadro ve oy desteği veren aynı merkez veya merkezler İyi Parti’ye operasyon çekiyorlar…

Daha önce İyi Parti milletvekili ve yöneticilerini MHP’ye davet eden, “kapımız sonuna kadar açık” diyen Bahçeli, “Birlik beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde hiçbir siyasi partide istikrarsızlık olmamalıdır. İyi Parti, iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar” çıkışıyla ne demek istedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İyi Parti için, “Onların kendi iç sorunlarından yana kazanç beklentimiz yok” diyerek hareketliliği teyit etmiş oldu. Ve birilerinin bu karmaşadan “kazanç” beklediğini de ima etmiş oldu.

İyi Parti’den “kazanç” bekleyenler kim? Erdoğan “beklentimiz yok”; Bahçeli, “tahriklere kapılmasınlar” dediğine göre…

İyi Parti’nin kuruluş sürecinde yaşananlar küçük çaplı da olsa bugün de yaşanıyor. Bu sefer hedef AK Parti. FETÖ’nün kolu kanadı kırıldığı için operasyonun bazı ayakları eksik kalsa da aynı süreç işliyor. AK Parti’yi bölme girişimi başarısız oldu ama ele geçiremedik, o zaman bölelim süreci işliyor!

AK Parti’den ayrılan eski Başbakan ile bazı milletvekili ve teşkilat yöneticileri öncülüğünde yeni bir parti kuruldu. Kurulmadan önce Gül’ün gölgesinde Babacan ile birlikte parti kurma konusunda bir süreç yürüdü. Anlaşamadılar…

Gelecek Partisi kurulunca ilk krediyi Akşener’in açması dikkat çekiciydi. Seçime girebilmeleri için “milletvekili verebileceğini” söyledi…

İki yıldır parti kuracağını söyleyen Gül ve Babacan bir türlü “beklenen” partiyi kuramadılar ya da kurmadılar. Parti ismi, sembolü, kurucular kurulu sürekli erteleniyor. Acaba hazır bir partinin anahtarını mı teslim alacaklar? Sessizliğe gömülen Gül’ün medyada günah çıkarma seansları ve önemli merkezlere verdiği mesajlar dikkat çekici!

İsmail Ok’un “Davutoğlu ve Babacan’ın partisiyle hiçbir ilişkim olamaz” diyerek İyi Parti’yi terk etmesi malumun ilanı mı?

Akşener’e verilen görev buraya kadar mı? Akşener, İyi Parti’nin anahtarını Babacan’a verir mi nisana kadar belli olur. İyi Parti’nin 2023’ü göremeyeceği söyleniyordu. İyi Parti’yi bilmem ama Akşener’in görmeyeceği kesin gibi!..


siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.