Kuraklık kapıda Elektrik ithal edeceğiz

Kuraklık kapıda Elektrik ithal edeceğiz

Yaz döneminde kuraklık nedeniyle elektrik kesintisine Bakan Taner Yıldız'dan İran, Gürcistan ve Bulgaristan'dan elektrik ithalatı çözümü çıktı.

Taner Yıldız, İran, Gürcistan ve Bulgaristan'dan yaz döneminde elektrik ithalinin önünü açtı.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız mart ve nisan ayındaki yağmurların az olduğunu belirterek, 'Barajlarımızda üretilecek elektriğimizin azalacağını söylemek durumundayım' dedi.

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası heyeti ile görüşmesi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taner Yıldız’ın sözlerinden satırbaşları şöyle:

"Kerkük-Ceyhan’da 1.5 milyon varil petrol birikti, 2.5 milyon varile ulaştığında sevkiyat başlayacak.

Mavi Akım’dan gelen yıllık doğalgaz 16 milyar metreküp bunun 19 milyar metreküpe çıkması için Rusya ile prensipte anlaştık.

Rusya’dan özel sektör eliyle ve uygun fiyattan yeni bir kontrat ile doğalgaz almak için görüşeceğiz.

Kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde sorun yaşanabilir, İran, Gürcistan ve Bulgaristan’dan yaz döneminde elektrik ithal edebiliriz."

Taner Yıldız, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aleksandr Medvedev ile bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir araya geleceklerini belirterek, "Gündem maddeleri (Rusya'dan gelen doğal gazda indirim talebi ve Güney Akım'ın Türkiye üzerinden geçişi) tabii ki konuşulacak.

Bu arada basında çıkan bazı haberler 'indirim bizim için söz konusu değildir' denmiş. Ama bunları birinci ağızdan karşılıklı konuşarak ciddi bir seviyede bunları yapıyor olmamız lazım.

Sağ olsunlar Gazprom yetkilileri de bu konuda son derece hassaslar.

Şu ana kadar yaptığımız anlaşmalar, sözleşmeler Türkiye'ye böyle bir revizyon hakkını doğuruyor. Bunu tabii ki konuşacağız.

Aynı zamanda Ukrayna krizinin Türkiye'ye yansımaları ne olur, bunları detaylı olarak konuşacağız.

Rusya'dan daha fazla gaz alabilmemizin imkanları araştırılacak, uygun fiyatlarla ve özel sektör.

Bunun altını çizerek söylüyorum, eğer bu şartlar doğarsa Türkiye artan büyüme rakamlarını bu şekliyle karşılamaya çalışacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.