Kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman verilecek, kimler ne kadar alacak?

Kurban bayramı ikramiyeleri ne zaman verilecek, kimler ne kadar alacak?

Türkiye'de 12 milyonun üzerinde emeklinin beklediği bayram ikramiyeleri ile ilgili tüm ayrıntıları sizin için derledik. Kimler ikramiye alacak, ne kadar alacak? İşte bütün soruların cevabı.

Haziranda emekli olacak kişiler ilk bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı'nda almaya hak kazanacak. Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanacak.

BAYRAMDAN ÖNCE VEFAT EDENLER

Emekli veya hak sahiplerinin bayram öncesi vefatı durumunda, hak edildiği halde ödenemeyen bayram ikramiyesini varisleri alabilecek. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanlara, hisseleri oranında ikramiye ödenecek.

Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'si bağlanmış olan eşe 500 lira; yüzde 25'i bağlanmış olan kızına ise 250 lira ikramiye ödenecek.

BAŞVURUYA GEREK YOK

SGK'dan aylık alanların bayram ikramiyesi alması için başvuru yapmaları gerekmiyor. Ödemeler doğrudan emekli aylıklarının yatırıldığı bankalara yapılacak.

Borcu bulunan ve hakkında haciz başlatılmış emekli aylığını almayı sürdürüyor.

KİM NE KADAR ALACAK?

Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde biner lira olmak üzere toplam 2 bin lira ödeme yapılıyor. Dul ve yetim aylığı alanlarda ölüm aylığı hissesi oranında ikramiye alacak.

Örneğin, kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alır. Bu kapsamdaki dul eşe 500 lira ödenecek.

Çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan tek kişi ise yüzde 75 oranında ölüm aylığı alıyor.

Bu durumda dul eşe 750 lira bayram ikramiyesi ödenecek. Babasından dolayı aylık almakta olan kız çocuk yüzde 25 oranında aldığı yetim aylığı nedeniyle 250 lira yatırılacak.

Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin 5-9 Ağustos arasında hesaplara geçmesi bekleniyor.

12.3 milyon emekli yılın ilk bayram ikramiyesini 31 Mayıs'ta aldı. Yılın ikinci zammını da bu haftadan itibaren hesaplarında görecek olan emekliler, ardından Kurban Bayramı ikramiyesini alacak.

 

1000 TL VERİLECEK

Tüm emekliler Ağustos'ta 1000 TL Kurban Bayramı ikramiyesi alacak. İkramiyenin 5-9 Ağustos arasında ödenmesi bekleniyor. Kesin tarihi Sosyal Güvenlik Kurumu duyuracak.

 

Ağustos 2019 arife günü. Arife günü cumartesi olduğundan bayram ile birlikte 5 gün tatil olacak. Kurban bayramın ilk günü hafta sonuna denk geldiği için tatilin uzaması beklenmiyor diye düşünebilirsiniz, ancak bayram sonrası 2 iş günü idari izin olarak açıklanırsa 9 günlük tatil imkanı doğacak.

 

2019 kurban bayramı tatil günleri

 

10 Ağustos 2019 Cumartesi: Kurban Bayramı Arife günü

11 Ağustos 2019 Pazar: Kurban Bayramının 1. Günü

12 Ağustos 2019 Pazartesi: Kurban Bayramının 2. Günü

13 Ağustos Salı: Kurban Bayramının 3. Günü

14 Ağustos Çarşamba: Kurban Bayramının 4. Günü

 

2019 resmi tatil günleri

 

15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü

30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı

28 Ekim 2019 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arifesi

29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.