Kurban bayramı öncesi Süleymancılar kurban avına çıktı

Kurban bayramı öncesi Süleymancılar kurban avına çıktı

Tarikat ve cemaatlerin en büyük gelir kapılarından biri olan, kurban hissesi adı altına para toplama ve kurban derilerini bağış olarak alma bütün uyarılara rağmen devam ediyor. Geçen yıl yasaklanmasına rağmen Süleymancılar kurban bağışı topluyor.

Yurtlar ve kurslar imparatorluğu olarak bilinen Süleymancılar cemaatinin kurban hissesi adı altında para topladığı bildirildi.

 

GEÇEN YIL YASAKLANMIŞTI

 

Geçtiğimiz kurban bayramında Süleymancılara ait tarikat ve cemaat yurtlarında kurban kesimi yasaklanmış, yasağın bütün Türkiye’de uygulanacağı ve 2019 yılı için Antalya’nın pilot bölge seçildiği bildirilmişti.

Bu uygulamaya göre, 2019 yılı kurban bayramı önceci Süleymancılara ait Alanya’daki yurt ve kurs binalarında kurban kesimi yasaklanmış, izinsiz kesim yapan tarikat üyelerine de jandarma tarafından müdahale edilmişti.

 

SÜLEYMANCILAR BOŞ DURMUYOR

 

Alınan yasak kararlarına rağmen bu yıl da Süleymancıların makbuz karşılığı kurban hissesi adı altında para topladığı bildirildi. 

Bir hisse karşılığında bin lira para talep eden Süleymancıların topladığı paraların denetimi ise yapılamıyor.

Matbu bir makbuz karşılığında vatandaşlardan para toplayarak adlarına kurban keseceklerini iddia eden cemaatin, kurbanı nerde ve nasıl keseceği, veya kesip kesmeyeceği ise belli değil.

 

TARİKATLAR BAĞIŞ TOPLAMA YARIŞINA GİRDİ

 

Yaklaşan kurban bayramı öncesi tarikat ve cemaatlerin vatandaşın kurban ibadetine müdahale ederek bağış toplama yarışına girdiği görülüyor.

Milyonluk reklam kampanyaları ile hisse satmak için adeta bir birleriyle yarışan tarikatlar, her yıl olduğu gibi bu yılda kurban ibadetinden rant devşirmenin peşine düştüler.

 

feto-suleymancilar.JPG

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
53 Yorum