Kurban etini sakın kahvaltıda tüketmeyin!

Kurban etini sakın kahvaltıda tüketmeyin!

Kurban etiyle ilgili detayları sizler için yanıtlıyoruz. Sağlıklı bir şekilde bayram geçirmek ve doğru beslenmek için bu bilgilere ihtiyacımız var...

Kurban etini sindirim sorunu ya da herhangi bir alerjik problem yaşamamak adına minimum 1 gün dinlendirmeniz gerekiyor. Sağlık problemlerinin yanı sıra etin de kalitesini anlayamazsınız. Etin pişme süresi uzar ve sertleşebilir. Büyükbaş kurbanınız var ise bunu dinlendirme süresi ortalama 5 gündür.

Etin lezzeti de bu süre zarfından sonra ortaya çıkar. Beklemek istemiyorsanız bile yine muhakkak en az 12 saat buzdolabında tutmalısınız. Taze ete karşı alerjiniz olabilir. Bu sorun birçok insanın başına gelmekte. Vücudunuz taze ete alışkın değil ise ortaya alerjik tepki koyuyor. Hem sağlığınız hem de lezzetli bir et yemek için kurbanınızı bekletmeye özen gösterin.

Yukarıda sindirim probleminden bahsetmiştik. Aynı sorun burada da geçerli. Sindirim sorunları yaşamamak için kahvaltıdan önce 2 bardak ılık su içmelisiniz. Aynı zamanda kahvaltıda hafif besinlere yer verin. Domates, salatalık, peynir, zeytin, yumurta gibi sıradan bir kahvaltı sağlığınız için son derece doğru bir seçimdir. Eti tüketimini öğle ya da akşam yemeğine sarkıtabilirsiniz.

Böylelikle hem daha sağlıklı beslenmiş olacak hem de eti dinlendirdiğiniz için daha lezzetli bir yemek yemiş olacaksınız.

Etin saklama koşulları son derece önemli

Etin bozulma ihtimali son derece yüksektir. Bu nedenle saklama koşullarına çok dikkat edilmeli. Zaten havalar yeterince sıcak, bu yüzden buzlukta -4 derecede bekletin. Buzlukta bekleme süresi ise en fazla 7 gün olmalı. Derin dondurucuda ise -32 derecede saklanmalı. Saklama süresi en fazla 3 ayla sınırlı.

Peki eti buzlukta sakladık ve pişirmek için dışarı aldık. Bu aşamada eti asla sıcak su içerisinde çözdürmeyin. Etin bakteri üretmesine neden olan sıcak suda çözdürme işlemi sağlığınızı tehlikeye atabilir, zehirleyebilir. Kalorifer üzerinde bekleterek çözdürme işlemi için de bu söylediklerimiz geçerlidir. Etin kendi kendine çözülmesini bekleyebilir ya da soğuk su içerisinde çözünmesine müsade edebilirsiniz.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.