Kurbanlık alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Kurbanlık alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurbanlık alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini tek tek anlattı...

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık alanlar, kesecekleri kurbanın nasıl olması gerektiğini ve etlerini saklama yollarını araştırıyor.

Dikkatsiz ve yanlış bilgiye dayalı kurban alımı ile etlerin yanlış saklanması, hem ibadeti zedeliyor hem de kurbanın etinden kullananlara zarar verebiliyor.

İlker Koç'un Ensonhaber YouTube kanalında sunduğu programa konuk olan Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini ve kurban etinin nasıl saklanacağını anlattı.

 

"ACEMİ KASAPLARA KURBAN KESTİRMEYİN"

 

3 harfli marketler kurban zamanı gelmeden kurban kesip dağıtıyorlar, orada çok muazzam bir rant var devlet bunlara müsade etmemeli. Bugün Türkiye çapında tüm belediyeler kesim yerleri belirledi. Acemi kasaplara kurbanlarını kestirmeyin. Belediyenin belirlediği yerlerde kestirsinler. Ben bile bayramın 3’üncü kesiyorum neden rahat çünkü.

 

SAĞLIKLI KURBANLIK HAYVANDA ARANAN ŞARTLAR

 

Hayvanın kulağı kesik olmayacak, boynuzu kırık olmayacak. Hayvan canlı olacak ve tüyü parlak olacak. Sağlık raporuna bakın ve küpesine dikkat edin. Hayvanın ağzından salya gelmeyecek bunlara dikkat etmeliyiz. Şimdi pasaportu olduğu için günü, yaşı her şeyi belli.

 

KURBAN ETİ NASIL SAKLANMALI?

 

İlk kestiğimiz hayvanı hemen poşetlere koyup dolaba atmayalım, havalar sıcak etleri bir gün havalandıralım. Vatandaşlar o gününü kurbanlara ayırsın. Hemen gezmeye gitmesinler. Kaldırım altı kıyma çekenler var, bunlar hijyenik olmayan koşullar vatandaşlar bunlara çok dikkat etsin.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.