'Kürdistan' tepkisizliğinin ardından Akşener'den şaşırtan HDP çıkışı: PKK'nın yanında konumlandırıyoruz

'Kürdistan' tepkisizliğinin ardından Akşener'den şaşırtan HDP çıkışı: PKK'nın yanında konumlandırıyoruz

Geçtiğimiz günlerde Siirt'te bir esnafın sarfettiği Kürdistan sözlerine tepkisiz kalan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında HDP'yi terör örgütü PKK'nın yanında konumlandırdığını söyledi.

İYİ Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, Siirt'te yaşanan "Burası Kürdistan" çıkışıyla ilgili konuştu.

Söz konusu çıkışa tepki vermediği nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan Akşener hükümeti hedef aldı. Akşener, 'Neye şaşırıyorsunuz, bu adam HDP'li. Biz HDP'yi terör örgütü PKK'nın yanında konumlandırıyoruz. 'Kürdistan' söylemi kime ait? PKK'ya..' dedi.

 

 

CHP'YE TEZKERE MESAJI


Geçtiğimiz hafta sınır ötesi operasyon için TBMM'ye gelen tezkereye HDP'nin çağrısıyla 'Hayır' diyen CHP'ye Akşener, 'HDP terör örgütüyle arasına mesafe koymalı, biz HDP'yi terör örgütü PKK'nın yanımda konumlandırıyoruz' diyerek bir bakıma HDP ile aynı dili konuşan CHP'ye de mesajı vermiş oldu.

 

"ÖCALAN'A SAYIN DEMİŞİM..."


Akşener, söylediği bir kelimeyi hatırlatarak, "Öcalan'a 'Sayın' demişim, arkadaşlarım uyardı. Hatırlamıyorum kusura bakmayın. Aklımın ucundan geçmez bebek katiline 'Sayın' demek." dedi.

 

KÜRDİSTAN SÖZLERİ KARŞISINDA TEPKİSİZ KALMIŞTI

 

Önceki günlerde yurt içi gezileri kapsamında Siirt'te giden Akşener, Cemil Taşkesen adlı esnafın "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor." sözleri karşısında sus pus kesilmişti.

 

 

SERT ELEŞTİRİLERE NEDEN OLMUŞTU

 

Esnafın ısrarla burası Kürdistan'dır demesine karşın Akşener'in, Burası Türkiye'dir, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Kürdistan diye bir yer yoktur diyememesi sert eleştirilere neden olmuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.