Küresel kapitalizmin savunucusu CHP'li Selin Sayak Böke: "Gaz bulunmasının halka faydası yok"

Küresel kapitalizmin savunucusu CHP'li Selin Sayak Böke: "Gaz bulunmasının halka faydası yok"

Küresel kapitalizmin savunucusu CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Karadeniz'de doğal gaz bulunmasının halka bir faydası olmayacağını söyledi.

CHP'li olmasına rağmen kapitalizmin savunuculuğunu yapan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, 2014 yılında partisinin Antalya'da düzenlediği çalışma kampında sunduğu tebliğde, "Kapitalizme uyum sağlamalıyız. CHP'nin kapitalizme uyumlu, insana dokunan sosyal demokrat bir üretim modelini toplumun önüne koyması gerekmekte" sözleri ile dikkat çekmişti.

Halk TV yayınına konuk olan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Karadeniz'de doğal gaz bulunmasının halka bir faydası olmayacağını söyledi.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Halk TV canlı yayınında Savaş Kerimoğlu'nun sorularını yanıtladı. Programın ana gündem maddesi Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu söylenen doğal gaz kaynağı oldu.

 

 

BÖKE: HALKA FAYDASI OLMAYACAK

 

CHP'li ekonomist Böke, "Varsa o kaynak, Türkiye'ye kalkınma getirir mi sorusunun cevabı hayır olduğu için endişeliyim. Böylesi yatırımların faydası, ekonomik olarak halka yansımayacak. Enerji kaynağı bulunmuş olsa dahi, ortaya çıkacak olan bunun bir yatırıma dönüşmesi süre alacaktır. Yapılacak olan sözleşmeden faydalanacak olan, halk olmayacaktır." dedi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum