Kürşat Zorlu Bozok Üniversitesi’nde Dekanlık görevine atandı

Kürşat Zorlu Bozok Üniversitesi’nde Dekanlık görevine atandı

Prof. Dr. Kürşat Zorlu Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına atandı. YÖK tarafından ataması yapılan Zorlu göreve başladığını sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Prof. Dr. Kürşat Zorlu YÖK Genel Kurulu tarafından Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına atandı.

Zorlu, sosyal medyadan duyurduğu yeni görevini, “Zira doğduğum, büyüdüğüm Yozgat Bozok yaylasını, memleketimi Türk Dünyasına açacak bir zemin olarak görüyorum.” Cümleleriyle paylaştı.

 

Kürşat Zorlu’nun sosyal medayadan yaptığı paylaşım şöyle:

 

YÖK Genel Kurulunca atanmış olduğum Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına başladım.

Benim için oldukça anlamlı bir görev...
Zira doğduğum, büyüdüğüm Yozgat Bozok yaylasını, memleketimi Türk Dünyasına açacak bir zemin olarak görüyorum.

Devir teslimi bizzat gerçekleştiren Sayın Rektör Prof.Dr.Ahmet Karadağ'a teşekkür ederken bana bu yolculuğu başlatan sevgili babam, Yozgat'ın büyük dava adamı Bahri ZORLU'ya Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum...

Ruhu şad olsun!

 

Kürşat Zorlu kimdir?

 

1977 Yozgat doğumlu. Selçuk Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2009 yılında doktorasını tamamladı. Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Ulaştırma Bakanlığında Bakan Danışmanlığı, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi'nde Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nda Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü. Türkiye’nin Afganistan’daki proje ve faaliyetlerini ortaya koyan tanıtım çalışmalarını ortaya koydu. Avrasya bölgesine ve Türkistan coğrafyasına yönelik çok sayıda makale ve belgesel hazırladı. Seçimlerde uluslararası gözlemci olarak yer aldı. “Avrasya Dünyası”, “Büyük Satranç” ve “Gönül Mimarlarımız” adlı TV programlarının yapımcı ve sunuculuğunu yaptı.

 

zorlu-2.jpg

Kazakistan-Türkiye Dostluk Madalyası, Ahmet Zeki Velidi Togan Hizmet Ödülü, İsmail Gaspıralı Türk Dünyası Ödülü, Kanal Avrupa Dış Türkler Medya Hizmet Ödülü, Yankı Dergisi 45.Yıl Onur Ödülü, Yabancı Medya Gözüyle Kazakistan birincilik ödülü, Uluslararası Türksoy Medya Ödülü ve Uluslararası Türk Akademisi Madalyası sahibi oldu. ABD’de South Carolina üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Yönetim ve strateji alanında Doçent.
Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi ve Yönetim Bilimi Anabilimdalı Başkanı olarak görev yapıyor. Aynı zamanda Basın-Yayın-Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı ve Ahilik Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.