Kürtler PKK'ya lanet okudu 'Bizi temsil etmiyorsunuz'

Kürtler PKK'ya lanet okudu 'Bizi temsil etmiyorsunuz'

Diyarbakır Sur'da terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonrası sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Saldırıda bir polis yaralandı. Harabe kenti andıran ilçede halk, polise destek verip teröre lanet okudu. İşte ayrıntılar;

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, 6 mahallede başlatılan operasyonlarda çatışmalar çıktı.

Çatışmalar sırasında bir polis yaralandı. Sur ilçesinde operasyonlar daha çok Kurşunlu Camii'nin bulunduğu Fatih Paşa ile 4 Ayaklı Minare'nin de yer aldığı Savaş ve Hasırlı Mahallesi'nde yoğunlaştığı belirtildi. Helikopterlerin de havadan görüntü alarak destek verdiği operasyonda 1 polis yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralı özel harekât polisinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Diğer taraftan terör nedeniyle 20 bin kişinin evlerini terk ettiği ilçede vatandaşlar göçe devam etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren onlarca aile, ev eşyalarının yüklendiği kamyonlarla ilçeyi terk etti. Teröre lanet okuyan vatandaşlar "Hendek para etmiyor. Biz mutlu bir şekilde geçinip gidiyorduk. Terör burayı yaşanmaz hale getirdi. Yazıklar olsun, teröre de hendeklere de lanet olsun" diye konuştu.

HDP'LİLERE AĞIR TEPKİ

Bu arada HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ve Çağlar Demirel ile DBP'li bir grup, Sur ilçesindeki terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara tepki amacıyla Yenişehir ilçesinde Urfakapı mevkisindeki polis noktası önünde toplandı. Grubun bulunduğu alana yaklaşan bir kadın ise "İnanmıyorum artık kimseye. Biz Müslümanız nasıl Kur'an yakıyoruz, cami yıkıyoruz" diyerek politikacılara tepki gösterdi. Kadın daha sonra partililer tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

CAMİ DEĞİL EVİM YANAYDI!

Diyarbakır'da teröristler tarafından yakılan Kurşunlu Camii'ni gören yaşlı bir kadın Kürtçe olarak "Evim yanaydı caminin yerine" diyerek teröristlere tepki gösterdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.