Kütahya Valisi 'Paralel' diye cami kapatmış

Kütahya Valisi 'Paralel' diye cami kapatmış

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 36 yıl önce hayırsever bir vatandaşın Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Akyazı Eğitim Vakfı'na bağışladığı, Kütahya Müftülüğü'ne ait Hüda Rabbim Camii'ni 'Orada İsrail uşaklığı öğretiliyor' diyerek kendisinin kapattığını sö

Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya'da Cuma namazı için gittiği Ulu Camii'nde namaz çıkışı gurbetçi vatandaş Mevlüt Dönmez'in "Sayın bakanım, Kütahya'da 36 yıllık camiyi neden kapattınız? Ben Kur'an okumayı orada öğrendim." sorusu ile karşılaştı.

KÜTAHYA VALİSİ: BEN KAPATTIM

Bunun üzerine soruya Kütahya Valisi Şerif Yılmaz garip bir üslupla cevap verdi. Yılmaz, "Kapatılan camide İsrail uşaklığı öğretiliyor, ben kapattım. Ona söyleyin. Hainlerin tüm müesselerini kapatırım, kapatacağım" dedi. Valinin bu açıklaması üzerine gurbetçi vatandaş Dönmez kıbleye dönerek, "Kim İsrail uşağıysa Allah belasını versin" şekinde dua etti. 


CAMİYİ KAPATAN VALİ: HAİNLERİN OCAKLARININ HEPSİNİ KAPATACAĞIZ

Bakan Veysel Eroğlu ise AKP'nin cami kapatmadığını, camideki cemaati rahatsız etmemek için konuyu dışarıda konuşmalarının daha uygun olacağını söyledi. Bakanın açıklamalarını yeterli görmeyen Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, sesini daha da yükselterek "Hainlerin ocağının hepsini kapatacağız" dedi. Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve AKP İl Başkanı Ali Çetinbaş'ın ise olaya sessiz kalarak müdahale etmemeleri dikkat çekti.

Cami çıkışında emniyet görevlileri tarafından takibe alınan gurbetçi Mevlüt Dönmez, kimlik kontrolünden geçirildi. Dönmez'in, "Camide soru sordum diye beni takibe mi aldınız? Bakan bey mi gönderdi?" şeklindeki sorusu üzerine görevliler "rutin kontrol" diyerek cevap verdi.
 

'CAMİDE İSRAİL UŞAKLIĞI ÖĞRETİLİYOR' DEMEK DİYANET'E HAKSIZLIK

Yaşadıklarından dolayı tedirgin olduğunu kaydeden Mevlüt Dönmez, 'Camide İsrail uşaklığı öğretiliyor' diyen Vali'ye Diyanet'in cevap vermesi gerektiğini söyledi. Dönmez, "Dinimi diyanetimi Kütahya Müftülüğü'ne bağlı Hüda Rabbim Camii'nde öğrendim. 36 yıllık caminin kapatılmasına çok üzüldüm. Vali Bey'in 'camide İsrail uşaklığı öğretiliyor' benzetmesi kanıma dokundu. Bu caminin bir talebesi olarak 4 yıl gelip gittiğim yerde İsrail'i ne kötüleyen, ne de öven birşey duymadım. Ben vatan ve bayrak sevgisini bu camide öğrendim. Ortaya konan gerekçeler doğru değil. Cami kapatma gerekçesiyle 'hainlik' ifadesini yan yana koyamadım. 'Camide İsrail uşaklığı öğretiliyor' ifadesine müftülüğün de cevap vereceğini düşünüyorum. Ülkemde yaşanan olayları Almanya'dan takip ediyorum. Çok üzülüyorum." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.