'Kutucu müdür' işbaşı yaptı

'Kutucu müdür' işbaşı yaptı

17 Aralık Operasyonu'nun önemli isimlerinden Süleyman Aslan yine bir bankaya atandı. Aslan'ın maaşı da hayli dolgun!

Ziraat Bankası'nın Olağan Genel Kurul toplantı tutanağına göre, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın üç yıl süre ile Bankası yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi önerisi onaylandı.

 

Ziraat Bankası'nın, 31 Mart'ta gerçekleştirilen 2013 yılı Olağan Genel Kurul Toplantı tutunağı dün onaylandı ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlandı.

 

OYBİRLİĞİ İLE ATANDI

 

Tutanağa göre, Yönetim Kurulu üyelerinden Muharrem Karslı, Yusuf Dağcan, Hüseyin Aydın, Salim Alkan, Mustafa Çetin, Metin Özdemir, Feyzi Çutur ve Fahrettin Özdemirci'nin görevlerine devam etmesine karar verildi. 17 Aralık operasyonu kapsamında 56 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan'ın üç yıllığına yönetim kurulu üyesi seçilmesi önerisi onaylandı, oybirliğiyle kabul edildi.

 

23 BİN 500 LİRA 'MAAŞ'

 

Aslan'ın 31 Mart'a kadar devam eden Halkbank Yönetim kurulu üyeliği ise, bu tarihte gerçekleştirilen genel kurul toplantısıyla sona erdi. Aslan, aynı gün akşam saatlerinde başlayan Ziraat Bankası genel kurulunda üç yıl süreyle yönetim kurulu üyeliğine atandı.


Ayrıca, 2014 yılı için genel müdür olan yönetim kurulu üyesi için 23 bin 500 lira,kamu görevi bulunmayan yönetim kurulu üyeleri için 11 bin 400 lira ve kamu görevi bulunan yönetim kurulu üyeleri için 4 bin 750 lira ücret belirlendi.

 

14 ŞUBAT'TA TAHLİYE EDİLMİŞTİ


Yolsuzluk iddiaları üzerine 17 Aralık'ta başlatılan soruşturma öncesinde Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerini yürüten Aslan, söz konusu soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından 7 Şubat'ta Genel Müdürlük görevinden ayrılmış, 14 Şubat'ta tahliye edilmişti.

 

Aslan, 17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklandıktan sonra Halkbank'ın genel müdürlükten alınmış daha sonra da yönetim kurulundaki üyeliğinden çıkarılmıştı. Sönmez'in İmam Hatip Parası olarak açıkladığı paralar kendisine iade edilmişti. Sönmez kısa süreli tutukluluğun ardından serbest kaldığında hem kur farkı hem de yeni atama kararı ile çifte ödül kazanmış oldu. Soruşturmanın akibeti ise hala belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.