Kutulardaki para iade edildi

Kutulardaki para iade edildi

Erdoğan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutularında bulunan paranın mahkeme tarafından iade edildiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında milletvekilleriyle yaptığı kahvaltılı toplantının sonuncusunu dün gerçekleştirdi. Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefon görüşmesi konusunda milletvekillerine bilgi verdi. Obama'ya, HSYK ve internet yasasını anlattığını belirten Erdoğan, Obama'nın da "Tamam" dediğini aktardı. Erdoğan, Gülen'in ses kayıtlarıyla ilgili olarak Obama'nın "Bizim içişlerine karışıyorsunuz" dediğini, kendisinin de "Bizim içişlerimize karışan kişiyi siz de orada misafir ediyorsunuz" yanıtını verdiğini söyledi. Erdoğan, "Obama mesajı aldı" dedi.

Erdoğan, Taha Akyol'la ilgili olarak "Aydın Doğan'ın en ileri iş takipçisi" derken, geçmişte hükümet lehine yazan, ancak son dönemde aleyhte yazılar yazanlara paralel yapı tarafından şantaj yapılmış olabileceğini söyledi. Basında paralel yapının dinlediği kişilerin listesinin yayımlandığını anlatan Erdoğan, "7 bin kişi dinlenmiş. Bu sayı çok daha fazla olabilir, bunun da takibindeyiz. Beni ve Cumhurbaşkanı'nı dinleyen bir yapı var ortada. Mahkeme kararıyla yapılmış, ama bunlar yasadışı dinlemeler. Bu durum MİT Yasası'nda yapacağımız değişikliklerin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor" dedi.

Paralel yapıyla mücadelelerinin seçim sonrasında da devam edeceğini belirten Erdoğan, bazı milletvekillerinin son dönemdeki yasal düzenlemelere dikkat çekerek "Başka paralellere de meydan verilmemesi lazım" demeleri üzerine "Hayır, olmaz. Artık yoğurdu üfleyerek yiyoruz" dedi.

Bazı milletvekilleri, seçim çalışmaları kapsamında cemaat evlerinin de ziyaret edilmesi önerisi üzerine Erdoğan, "Gitmeyin, gerek yok. Onlar kilitlenmiş durumda. Evlerdeki kızları gece kaldırıp beddua okutuyorlar. Twitter şifrelerini alıp mesaj atıyorlar" diye konuştu. Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutularının içinde bulunan parayla ilgili olarak "Devletin kasasından çıkan bir para değil bu. Balkanlar'daki imam hatip için toplanan yardım. Resmi hesaplarında tutsa daha iyiydi, ama yardım parası. O nedenle de o paraları mahkeme iade etti" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.