Kuytul'un yeğeni sorumlu 'FETÖ imamı' çıktı

Kuytul'un yeğeni sorumlu 'FETÖ imamı' çıktı

Alparslan Kuytul’un yeğeni Hakan Kuytul hakkında FETÖ jandarma mahrem yapılanmasında üst düzey yönetici olduğu iddiasıyla, 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22,5 yıl hapis istemiyle iddianame düzenlendi.


FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, ardından da çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanan Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul'un yeğeni Hakan Kuytul hakkındaki soruşturma tamamlandı.

İSTANBUL'DA OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden sonra İstanbul'da düzenlenen operasyonda yakalanan Nihat K.'nin evinde flaş bellek ve SD kart bulunduğu, bu materyallerin incelenmesi sonucu ele geçirilen programda örgütün Jandarma Genel Komutanlığı mahrem yapılanmasında görevli kişilerin bilgilerine ulaşıldığı anlatıldı. 

ÜST DÜZEY SORUMLU ÇIKTI


İddianamede, şüpheli Kuytul'un adının da programda yer aldığı belirtilerek şu bilgilere yer verildi: "Programa, 791 kayıt ID'si ile veri girişi yapılan mahrem imamın Hakan Kuytul olduğu anlaşılmıştır. Şüphelinin kullanımında olan 0505 ... numaralı hattın 2012 yılında Ankara'da bulunan sabit/ankesörlü hatlardan aranma kaydının bulunduğu, Ş.Ş. ve H U. isimli şahıslarla ardışık aranma kaydının olduğu, aynı hattan 2013 yılı içerisinde ise F.D.A isimli şahısla ardışık aranma kaydının olduğu tespit edilmiştir. Bahsi geçen program kapsamında elde edilen bilgilerde, Kuytul'un FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün jandarma mahrem yapılanmasında yer aldığının anlaşıldığı, dosya içindeki tanık beyanları ile şüphelinin örgütün jandarma yapılanmasında mahrem hizmetler sınıfında üst düzey sorumlu olarak yer aldığı belirlenmiştir. 

22,5 YIL HAPİS TALEBİ

İddianamede, Kuytul’un 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.  

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum