Kuzey Kore Nükleer Denemeleri durduracak mı?

Kuzey Kore Nükleer Denemeleri durduracak mı?

Kuzey Kore lideri Kim Jong nükleer füze denemeleri için önemli açıklamalarda bulundu. Kim açıklamasında Kore Yarımadası’ndaki barış ortamının oluşmasından dolayı nükleer denemelerin durdurulacağını belirtti.

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA’dan alınan bilgilere göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un nükleer silah testlerine ve balistik füze denemelerine bundan sonra ihtiyaç duymadığını açıkladı. Kuzey Kore artık 21 Nisan’dan sonra nükleer denemelerde bulunmayacak.

kuzey-kore.png
Lider Kim Jong, denemelerin durdurulmasının taahhüdü olarak, Punggye-ri nükleer test sahasının kullanıma kapatılacağı bilgisini verdi. Ayrıca, bölgede oluşan gerginliğin sonlanabilmesi için uluslararası çalışmalara dahil olacaklarını da bildirdi. Bu karar ise iktidardaki Kore İşçi Partisi'nin düzenlediği toplantıda alındı.

TRUMP BU HABERE SEVİNDİ 

Kuzey Kore Lideri Kim Jong'un füze denemelerini durdurma kararının ardından ABD Başkanı Donald Trump’dan Twitter üzerinden bu karara bir açıklama geldi. Trump’ın yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore Lideri nükleer ve uzun menzilli füze testlerini askıya aldığını ve nükleer test sahasını kapatmayı planladığını açıklamasının ardından Twitter üzerinden açıklama yaptı. Açıklamasında ‘‘Tüm nükleer testleri askıya almayı ve büyük bir test bölgesini kapatmayı kabul etti. Bu Kuzey Kore ve Dünya için çok güzel bir haber - büyük ilerleme! Zirvemizi dört gözle bekliyoruz’’ dedi. 
 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.