Kuzu: Kılıçdaroğlu yalan söylüyor

Kuzu: Kılıçdaroğlu yalan söylüyor

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, kamuoyunda ve mecliste uzun süredir devam eden sadece CHP’li belediyeler denetleniyor tartışmalarına ilişkin flaş açıklamalar yaptı. İşte haberin ayrıntıları;

TBMM Anayasa Komisyonu eski Başkanı Burhan Kuzu, sosyal medya hesabından belediyelere yönelik denetleme ve görevden alma tartışmalarına ilişkin konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Benim belediye başkanlarım görevini hakkıyla yapıyor’ söylemini eleştiren Milletvekili Kuzu, durumun öyle olmadığını söyledi ve Kılıçdaroğlu’nu  yalanladı.

Burhan Kuzu, İçişleri Bakanlığı’nın belediyelere yönelik denetleme ve görevden alma ilgili yaptığı açıklama kapsamında Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

İşte Burhan Kuzu’nun sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım;

CHP’li Belediye  Başkanları yurt dışına çıkmada rekor kırmış. İçişleri Bakanı açıkladı: CHP’li bir Belediye Başkanı 2,5 yılda tam 185 kez çıkış yapmış. Yani 557 gün yurt dışında bulunmuş. Demekki 900 günün 557 günü seyahatte Sayın Başkan. Her 5 günde bir yurt dışına çıkmış.Vay be...

Sadece CHP’li Belediyeler denetleniyor lafı doğru değil. İçişleri Bakanına göre,2015-17 arasında 393 Ak Partili,103 CHP’li,108 HDP’li ve 69 MHP’li belediyede denetlendi. Hani ayrımcılık vardı?

Sadece CHP’li   Belediye Başkanlarının görevden alındığı iddiası doğru değildir. İçişleri Bakanına göre,93 HDP’li,9 Ak Partili,3 MHP’li ve 1 CHP’li Belediye Başkanı görevinden uzaklaştırılmış.

Belediye Başkanlarının Yurtdışına çıkma sıklığında ilk 10’u CHP’li Belediye Başkanları kapmış.Yani seyahatte ve gezmede rekor CHP’li Başkanlarda.

Son dört paylaşımla CHP’li Belediye Başkanlarının durumunu da bilelim dedim.Çünkü Kemal Bey sürekli, “Benim Belediye Başkanlarım görevini hakkıyla yapıyor” deyip duruyor ya; işte durumun öyle olmadığını göstermek istedim.

kuzuuu.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.