KYK öğrenim kredisi borçları silinecek mi? Vergi affı gelecek mi?

KYK öğrenim kredisi borçları silinecek mi? Vergi affı gelecek mi?

Vergi affı gelecek iddiaları gündeme gelmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, bu iddialara yanıt vermesinin ardından akıllara "KYK borçları da silinecek mi" sorusunu getirdi.

Geçtiğimiz haftalarda konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Berat Albayrak, borçlar çalışması yapıldığını açıklamıştı. 

KYK BORÇLARININ SİLİNMESİ GÜNDEMDE Mİ?
KYK borçlarının silinmesi için bazı iddialar hala gündemde yerini koruyor. Bu iddialardan ilki KYK öğrenim kredisi borçlarının tamamının silinmesi, kredi alanların kredilerinin bursa dönüştürülmesi, bundan sonraki tüm başvuruların burs olarak sağlanması. İkinci iddia ise KYK öğrenim kredisi için sadece faizlerin silinmesi ve anapara ödemelerinin uzun esnek ödeme seçenekleri ile ödenmesi. Kredi alanlarında sadece ana para ödemesi yapması.

VERGİ AFFI GELECEK Mİ?

Açıklamasında vergi affı iddialarına da değinen Bakan Albayrak şunları söyledi;

VERGİ AFFI YOK

*Son dönem yine bir şey atmışlar. Duydum. ‘Sayın Bakanım, vergi affı geliyor.’ Nereden çıktı ya? Biz iktidara geldik vergi affı yok. Amaç ne?

*Yalan haberle ahlaklı bir şekilde vergi disiplini oturmaya başlayan vatandaşa ne yapmaya çalışmak? Zaten vergi affı geliyor, vergi ödemeyelim.

AF YOK, DESTEK VAR

*Yok, biz ne dedik. Vergi affı yok. Yapılandırmalar var, sıkıntıda olanlara destek var, baktılar ocak vergi rakamları iyi geliyor, şubat da fena değil, bunların bütçe performansı iyi gidiyor, oradan nasıl sekteye vururuz?

AFLAR DÖNEMİ BİTTİ

*Sabahtan akşama yalan. Kağıt sallıyor, onu bunu diyor. Yok. ‘Bu çerçevede aflar dönemi bitti’ demiştik. Ben buradan, birinci ağızdan, birilerinin yalanına kanmama noktasından bunu da söyleyeyim.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.