Laodikya yeniden canlanıyor

Laodikya yeniden canlanıyor

Denizli’de 2200 yıl önce yapılan Batı tiyatrosu, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yeniden canlanacak. Ayrıntılar haberde;

Denizli’nin Eskihisar mahallesi’nde bulunan Laodikya antik kenti 1600 yıl sonra yeniden canlanıyor.

5.yüzyılda kullanılamaz duruma gelen tiyatro, belediyenin kazı ve restorasyon çalışmalarına verdiği destekle 2 yıl içinde ayağa kaldırılacak. UNESCO Geçici Kültür Mirası Listesi'ndeki antik kent Laodikya'da bulunan, 2200 yıl önce yapılan Batı tiyatrosu’nun, Denizli Büyükşehir Belediye’sinin desteğiyle dünya kültür mirasına kazandırılması hedefleniyor.

Denizli’den Batı tiyatrosuna destek

Antik tiyatronun kazı ve restorasyon çalışmaları için Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Laodikya Kazı Başkanlığı arasında protokol imzalandı. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 6 milyon lira destekle restore edilecek.

İmza töreninde konuşan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, “2200 yıl önce yapılan Batı Tiyatrosunu, 1600 yıl sonra tekrar kullanılır hale getireceğiz. Şehre yakın olması sebebiyle ulaşımı da çok rahat. Kapasitesi 15 bin kişi. 2 yıl içinde tiyatromuzu ayağa kaldıracağız. Vatandaşlarımız tarihi hissedeceği etkinliklere tanıklık edecek. 1600 yıl önce yapılan etkinliklerin günümüzde de vatandaşlarımız için devamını amaçlıyoruz.” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı olan Prof. Dr. Celal Şimşek, Loadikya’nın antik dönemde kültürün ve ticaretin merkezi olduğunu belirterek, “Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Batı Tiyatrosu'nu 2 yılda ayağa kaldıracağız. Laodikya'yı yaşayan bir arkeoloji merkezi haline getirmeyi amaçladık. Antik tiyatroyu verilen destekle tekrar ayağa kaldırdığımızda yeniden hayat bulacak. Başta Denizli olmak üzere ülke turizmine de büyük katkısı olacak.” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.