LC Waikiki çalışanının bayram parasına göz dikti! Primlerini kesti

LC Waikiki çalışanının bayram parasına göz dikti! Primlerini kesti

Tam kapanma sürecinde mağazalarının açılmayacağını gerekçe gösteren LC Waikiki, işçilerine bayram primlerinin verilmeyeceğini açıkladı.

Pandemi sürecinde üretim rekorları kıran LC Waikiki, kapanma sürecinde mağazaların açılmayacağını gerekçe göstererek işçilerin bayram primlerinin verilmeyeceğini açıkladı.

İşçiler, “Biz o bayram primlerini hesap ederek çağırdıkları mesaiye kalmamazlık yapmadık. Rapor almadan, devamsızlık yapmadan çalıştık. Şimdi ‘Bayram primi verilmeyecek’ diyorlar” diye tepki gösterdi.

 

İŞÇİLER İMZA TOPLAMAYA BAŞLADI

 

Bayram primi kesintisine karşı işyerinde yan yana gelen işçiler imza toplamaya başladı.

“Pandemide servetine servet katan, ülkenin dokuzuncu zengini olan Mustafa Küçük’ün üç kuruşluk bayram primimizi gasbetmesine izin vermeyeceğiz” diyen bir depo işçisi, “Arkadaşlarımızın gözü korkutulmaya çalışılıyor ancak daha kaybedecek neyimiz kaldı. Bu kesintiye de izin verirsek çıplak ücretimiz kalacak elimizde. Giyim çeklerini de kestiler, buradaki işçilerin hepsi çocuklarının bayramlığını o çeklerle alıyordu. İmkan var mı verdikleri ücretle giyime harcama yapmaya?” dedi.

İşyerinden “üretim seferberliğine” çağrı yapılan mesajlar aldıklarını söyleyen depo işçisi, “LC Waikiki’nin 2023 hedeflerini 2021’de tamamlamışız. Bu ne demek oluyor? Demek ki gece gündüz, pandemi hastalık gözetmeden çalışmışız, arkadaşlarımız hastalanmış, aileleri hastalanmış ama şirketin hedefleri tutmuş hatta üzerine çıkmışız” diye konuştu.

 

'BASKILARA KARŞI DAHA FAZLA YAN YANA GELMELİYİZ'


Özellikle bu ay harcamaların arttığını vurgulayan depo işçisi, “Ramazan ayında işçinin bayram primine el uzatıyorlar. Bayramda çocuklarına alacağı kıyafetlerin çeklerini kesiyor. Sonra gönderilen mektuplarda sabretmemizi, Allah’ın izniyle bu zor günleri de atlatacağımızdan bahsediyorlar” dedi.

“Bu baskılara karşı daha fazla yan yana gelebilirsek üstesinden geliriz” diyen depo işçisi, “İmza toplayıp şeflerimize vermeye başladık farklı birimlerde işçiler yan yana geliyor, hak gasplarına karşı ses çıkartıyor. İş yavaşlatmaya giden birimler var, eğer bu sesi daha da yükseltebilirsek diğer birimler de iş yavaşlatmaya gider. O zaman işçinin hakkına el uzatan patrona geri adım attırırız. Kaybedecek bir şeyimiz yok insanca bir ücret almak bizim de hakkımız” ifadelerini kullandı.  

İşçilerinin tepkilerinin karşılığı olduğundan söz eden işçi, “Biz ses çıkarınca hiç vermeyecekleri bayram primini önce 600 liraya sonra 700 liraya çıkaracaklarını söylediler. En ufak hareketimiz bile onlara geri adım attırabiliyor. Bu da bize daha fazla yan yana gelirsek kazanamayacağımız hak olmadığını gösteriyor” diye konuştu.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.