Leyla Alaton Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı feminist buluyor!

Leyla Alaton Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı feminist buluyor!

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı feminist bir lider olarak görüyorum’ sözüyle çok konuşulan Leyla Alaton, "Erdoğan’ın feminist birisi olduğunu, çevresine bakıp anlayabilirsiniz" dedi.

Kadınların güçlerini ekonomik hayata kanalize etmeye başladıklarını söyleyen iş dünyasının önemli ismi Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton yeni bir fabrika kurup sağlık ekipmanı üretmeye başlayacak. Alaton, Türkiye ekonomisini ve gündemdeki konuları Sabah gazetesine değerlendirdi.

Alaton, ‘İş dünyasında kadın olarak ne gibi zorluklarla karşılaştınız?’ sorusuna karşın şöyle cevap verdi; “İş dünyasının içindeyken farkına varmıyorsun; dışarıya çıkıp bakınca anlıyorsun ne kadar yalnız olduğunu. Erkek beyni ile kadın beyni farklı çalıştığı için çok zorluk yaşadım.
Farklı bakıyorsunuz konulara. Duvara çarptığım zamanlar da oldu bundan dolayı. Çalışma hayatıma girdiğim yıllarda, bugüne göre iş dünyası çok daha fazla erkeklerin hakimiyetindeydi. Şimdi bu değişmeye başladı. Artık Türk kadını, daha fazla iş hayatının içinde. Bence artık Türk kadını uyandı ve kendi gücünün farkına vardı.”

CUMHURBAŞKANIMIZI SON DERECE FEMİNİST BULUYORUM

‘Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı feminist bulduğunuzu söylemiştiniz’ sözleri üzerine şunları aktardı; “Evet, Cumhurbaşkanımızı son derece feminist buluyorum. Bunu çevresindeki kadınlara bakarak da görebilirsiniz. Eşi Emine Hanım; son derece güçlü, ne istediğini bilen, kararlı bir rol model kadınlarımız için. Kızları da öyle... Hepsi çok iyi eğitimli, güçlü, çalışan ve üreten kadınlar. Baba olarak böyle güçlü kadınlar yetiştirmiş olması bile, bu sözümü doğruluyor. Erdoğan'ın çevresine bakınca da görüyorsunuz; danışman kadrosunda çok değerli, bilgili kadınlar yer alıyor. Hem ailesindeki, hem danışman kadrosundaki kadınların sözlerine bu kadar değer veren biri nasıl başka türlü olabilir ki! Yine tekrarlıyorum; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son derece feminist olduğunu düşünüyorum.”

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ ÇARPITILIYOR

‘Erdoğan'ın "Kadın ve erkek farklıdır" açıklamasının, bazıları tarafından çarpıtıldığını düşündüğünü aktaran Alaton, “ Kadın ve erkek yaratılış olarak farklıdır tabii ki. Farklı olduğumuz için zaten birbirimizi tamamlıyoruz. Bu yüzden Erdoğan'ın bu sözüne katılıyorum. Erdoğan, kadına çok değer veren bir lider. Haklar açısından, kadın ve erkeğin eşitliğini savunuyor; bu çok önemli. Külliye'deki kadrolara bakınca bile görebilirsiniz bunu. Külliye'deki kadrolarda, erkekler kadar kadınlar da görev alıyor. Böyle eğitimli, güçlü kadınları Külliye'de görmek beni mutlu ediyor açıkçası. Anadolu kadınlarını gördükçe umudum artıyor” dedi.

BAŞINI KAPATMAK BEYNİNİ KAPATMAK ANLAMINA GELMEZ

Özellikle Anadolu'daki kadınlarımızın üretime katkısını gördükçe gelecek adına daha da umutlandığını belirten Leyla Alaton, “Yıllar önce konuşmacı olarak Amerika'da katıldığım bir panelde, Türk kadının ne kadar güçlü ve üretken olduğunu anlattığımda, bir dinleyici "Türkiye'de başörtülü kadınların sayısı artıyor. Bunun için ne düşünüyorsunuz?" diye sormuştu. Ben de "Başını kapatmak, beynini kapatmak anlamına gelmez. Kimsenin tercihine karışamazsın" diye cevaplamıştım. Soruyu soran kalakalmıştı! Başörtülü diye ayrımcılık yapmak insan haklarına aykırı. Neyse ki ülke olarak başörtü sorununu geride bıraktığımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN GELECEĞİMİZ ÇOK AYDINLIK

Leyla Alaton, ‘İş kadını olarak Türkiye ekonomisinden beklentiniz nedir?’ sorusuna ise, “Ben gerçekçi biriyim. Tüm dünya gibi biz de ülke olarak zor bir süreç yaşıyoruz ama bu dönem geçecek. İş yaptığım sektörlere baktığımda bile bunu rahatlıkla görebiliyorum. Zaten bu sıkıntıyı yaşamazsak iyi günlerimizin kıymetini bilemeyiz. Çok aydınlık bir geleceği var ülkemizin. Bundan hiç şüphem yok. Kimse umutsuzluğa kapılmasın” diye cevap verdi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.