Leylan Zana yine yemin krizi çıkarttı

Leylan Zana yine yemin krizi çıkarttı

Türk Milleti diyemeyen ama Türk milletinin meclisinde bulunan Leyla Zana yine yeniden kriz çıkarttı. İşte haberin ayrıntıları;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış töreninde yemin krizi yaşandı. HDP’li Leyla Zana yemin metninin dışına çıktı.

TBMM’nin açılış töreninde 24 yıl önce yaşanan yemin krizinin bir benzeri yaşandı. 2011'deki yemin törenindeki gibi HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana yemin metnini dışına çıkarak 'Türk milleti' ifadesi yerine 'Türkiye milleti' dedi. Bunun üzerine geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal yeminin tekrar edilmesini istedi. Ancak Zana ikinci kez kürsüye çıkmadı. Öte yandan Zana, Twitter hesabında yazdığı mesajda yeminine başlamadan önce söylediği Kürtçe cümleyi Türkçe karşılığıyla birlikte takipçileriyle paylaştı.

Leyla Zana 1991'de milletvekilliği yemin töreni sırasında Meclis kürsüsünde ilk kez Kürtçe bir cümle sarf etmişti ve bu olay Meclis’te krize dönüşmüştü. Zana bugün Meclis'te yapılan törende yine yeminine başlamadan önce Kürtçe konuşarak, “Kalıcı ve onurlu bir barış umuduyla” dedi.

Leyla Zana Twitter hesabında bu mesajı paylaştı:

Leyla Zana @leylazanainfo: Bi Hevîya Aşîtî Kî Bi Rûmet Û Mayînde... Onurlu ve Kalıcı Bir Barış Umuduyla... (TBMM Yemin Öncesi)

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.