Lezbiyen sevgililer doktorları şaşırttı

Lezbiyen sevgililer doktorları şaşırttı

ABD'de lezbiyen bir kadın, kız arkadaşına cinsel birleşme esnasında HIV virüsü bulaştırdı. ABD'de bulunan Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi bu olay üzerine HIV virüsünün gerçekten kız arkadaştan bulaşıp bulaşmadığını belirlemek için virüsün DNA'sını kon

Testlere göre yüzde 98 kız arkadaşından bulaştığı tespit edilmesi bilim adamlarını şaşırttı çünkü iki kadının cinsel ilişki sırasında birbirine HIV virüsü bulaştırması son derece ender görülen bir olay. 46 yaşındaki kadının 2010 yılında ilaçlarını almayı bıraktığı ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan kadın, sadece kız arkadaşıyla seks yaptığını ve neredeyse 10 yıldır hiçbir erkekle birlikte olmadığını açıkladı. Kadının 4 yıl önce ilaçlarını bırakmış olması, virüsün bulaşma riskini artıran bir etken. 

 

HIV pozitif olan kişiler eğer ilaçlarını düzgün bir şekilde kullanırlarsa bazı testlerde ortaya çıkmayacak düzeye gelene kadar virüs düzeyi düşebiliyor. Ayrıca uzmanlara göre iki kadın arasında yaşanan cinsel ilişkide HIV virüsünün bulaşması inanılmaz derecede nadir görülen bir olay.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.