Lezzeti bulma yolunda ‘Tadında Yolculuk’

Lezzeti bulma yolunda ‘Tadında Yolculuk’

Şef- Yazar Jale Balcı ve Seyahat Yazarı Hande Çilek’in sağlıklı ve mevsiminde yemek alışkanlıklarından ilham alarak hazırladığı ‘Tadında Yolculuk’ kitabı, okuyucusuyla buluştu. Kitap, birbirinden lezzetli ve pratik tarifleri içeriyor.

Remzi Kitapevi tarafından piyasaya sürülen ‘Tadında Yolculuk’, Kaliforniya’dan Akdeniz’e uzanan yolculuğu lezzetli bir dille anlatıyor. Seyahat ve yemek kültürünü farklı coğrafyalar üzerinden anlatıp, harmanlayan kitap; sağlıklı, doğal ve mevsiminde yemek alışkanlıklarından ilham alarak oluşturuldu.

 

BİR BAŞUCU ARŞİVİ

Şef- Yazar Jale Balcı ve Seyahat Yazarı Hande Çilek’in bölgesel tatları anlattığı ve tariflerle zenginleştirdiği ‘Tadında Yolculuk’ kitabı, okuyucularının başucu arşivi olmaya aday.  Doğal yollardan beslenmeye geri dönüş ve dalından sofraya felsefesinden ilhamla kitabı yazmaya başladıklarını söyleyen Tadında Yolculuk’un yazarlarından ünlü şef-yazar Jale Balcı, tariflerin birbiri ile uyumlu olması için çok özendiklerini belirtti.  

 

HERKESE ÖZEL LEZZETLER

Kaliforniya mutfağından lezzetlerin yanı sıra Türk damak tadına uygun tariflerin kitapta yer aldığını söyleyen Hande Çilek,Özellikle son dönemde vegan beslenme alışkanlığı oldukça arttı. Kaliforniya'da da vegan yemekler ve restoranlar oldukça popüler. Dolayısıyla kitapta veganlara yönelik çok güzel tariflere yer verdik. Aynı zamanda laktoz duyarlılığı olanların da rahatlıkla tüketebileceği sebze-meyve içerikli tarifler yer alıyor’ dedi.

 

En büyük ortak özellikleri üretmek, yemek yapmak, seyahat etmek ve paylaşmak olan yazarlar Jale Balcı ve Hande Çilek, ‘Tadında Yolculuk’ kitabı ile sofrada aile ve arkadaşlarla hep birlikte yemek yeme kültürünün tekrar gündeme gelmesinin önemine değiniyor. Kitaplarında lezzetli, pratik ve sağlıklı tariflerin yanı sıra, bu önemli unsura da dikkat çektiklerini aktaran Balcı, ‘Yemek kültürü olmadan bir ülkenin kendinden söz ettirmesi çok zor… Her zaman söylediğim gibi bir evde mutlaka yemek pişmeli ve aileler bu bütünlüğü sağlamak için hep beraber bir sofra etrafında olmalı. Ben buna çocuklarımı yetiştirirken çok dikkat ettim’ dedi.

 

 

Herkesin, tükettiği malzemenin nereden geldiğini bilmesi gerektiğini belirten Balcı, kitapta buna özellikle vurgu yaptıklarını söyledi.

 

 

Jale Balcı Kimdir?

Finans sektöründeki sekiz yıllık çalışma hayatı sonrası yemek sektöründe hızlı adımlarla profesyonelce ilerleyen Jale Balcı, beslenme uzmanlığı, aşçılık ve sofra düzenleme konularında, yurtiçi ve yurtdışındaki deneyimli isimlerden uzun süreli eğitimler almıştır. 2006 yılında ilk kitabı olan ‘Keyifli Sofralar İçin 50 Pratik Mönü’nü ile ilk 5 e girerek ilk defa bir yemek kitabının romanlarla yarıştığı yüksek bir satış ivmesi ile 10.baskıya ulaşan kitabının  ardından, 2008 Aralık ayında ikinci kitabı ‘Aperitif Mönüler’(4.baskı da) 2010 yılında ise ‘Antakya ve Yemekleri’ ( 4.baskı da)kitabını Remzi Kitabevi’nden çıkarmıştır.

 

Hande Çilek Kimdir?

1983 yılında doğan Hande Çilek, 6 yaşındayken ailesi Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletine taşındı. Yabancı kültürlere olan merakı böyle başladı. Değişik kültürlere olan ilgisi üzerine İstanbul Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okudu. Çilek, şimdiye kadar hemen bütün kıtalarda değişik ülkeler gördü ve gezileriyle ilgili yazılarını ve fotoğraflarını takipçileriyle sosyal medya üzerinden paylaşıyor.  

 

siyasetcafe.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.