Lice'de 1 asker yaralandı, çatışma çıktı

Lice'de 1 asker yaralandı, çatışma çıktı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın 13 gün önce hendekler kazarak kapatıp eylem yaptığı Diyarbakır- Bingöl karayolunu yeniden ulaşıma açmak için güvenlik güçlerinin dün başlattığı operasyonda, bugün göstericilerin açtığı ateşte bir uzman çavuş bacağından yaralandı. Ateş açılması üzerine bölgede çatışma çıktı.

Bölgede karakol yapımı ve operasyonları gerekçe göstererek Diyarbakır-Bingöl karayolunu Lice İlçesi Fis Ovası Mevkii'nde 24 Mayıs günü hendekler kazarak kapatan PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Gençlik Hareketi grubuna geçen 30 Mayıs günü operasyon düzenlendi ve açılan hendekler kapatıldı.

Ancak güvenlik güçlerinin bölgeden ayrılmasının ardından karayolunda bu kez uzunluğu 50 metreyi, derinlikleri yer yer 2 ile 5 metre arasında olan hendekler kazan göstericiler, Diyarbakır-Bingöl karayolunu yeniden kapattı.


Yol kapatan PKK'lı gruplara yönelik güvenlik güçlerinin dün düzenlediği operasyonda açılan hendekler kapatıldı. Bölgede gün boyu geniş güvenlik önlemleri alınırken bu sabahtan itibaren yeniden karayollarındaki hendeklerin kapatılması için çalışma başlatıldı.

Lice ile Hani ilçeleri arasında bulunan Çağıl Mevkii'nde bugün tepelerde bulunan göstericiler, güvenlik önlemi alan askerlere önce el yapımı patlayıcı, havai fişeklerle saldırdı. Askerlerin biber gazı ile müdahale ettiği göstericiler arasında açılan ateşte, bir uzman çavuş bacağından yaralandı. Yaralı uzman çavuş, helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Asker de bunun üzerine ateşle karşılık verdi. Kısa süreli çatışmanın ardından göstericilerin uzaklaştığı belirtildi.

İKİNCİ KEZ ÇATIŞMA ÇIKTI

Lice’ de  göstericilerin açtığı ateş sonucu  1 uzman çavuşun yaralandığı olayın ardından 2‘nci kez askerlerin  üzerine  uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Öğle saatlerinde askerlerin üzerine el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle saldıran PKK’lılara gaz bombası ile müdahale edildi. Bu sırada göstericilerin arasından güvenlik güçlerinin üzerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin de karşılık vermesiyle bir süre çatışma çıktı. Çatışmada ölen ve yaralanan olmadı.

Güvenlik güçleri dürbün ve termal kameralarla izlediği PKK’lı göstericiler arasında silahlı bir grubun kendilerine doğru yaklaştığını görünce, önlem aldı. Komutan, yaptığı anonsta askerlerin güvenli bölgelere ve zırhlı araçların içine çekilmesi emrini verdi. Askerler de kendilerini güvenli yerlere çektikten sonra, gazeteciler de bölgeden uzaklaştırıldı.

Bölgede gergin bekleyiş sürüyor.

TSK: “ASKERLER PROVOKASYONA DUYARLI” 


GENELKURMAY Başkanlığı, Diyarbakır Hani ilçesinde karayolu üzerinde açılan çukurların kapatılması faaliyetini emniyete alan askerlere önceki gün 5 defa taciz ateşi açıldığını bildirdi. Askeri kaynaklar, örgütün yol kesip eylem yaptığı bölgeye gönderilen askerlerin tamamen profesyonel ve rütbeli askerlerden oluştuğunu açıkladı.


HEPSİ PROFESYONEL


Askerlerin provokasyonlara karşı tedbirli davrandıklarını belirten kaynaklar, açılan ateşin zaman zaman sivillerin arasından geldiğini kaydetti. Genelkurmay’dan yapılan açıklamalarda şunlar kaydedildi: “Diyarbakır Lice ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerine bölücü terör örgütü mensupları tarafından taşlı, molotoflu ve havai fişekli saldırı düzenlenmiş, taciz ateşi açılmıştır. Bölgede bulunan unsurların karşılık vermesi üzerine taciz ateşi kesilmiştir.


ÖNCE HAVANLA VURDULAR


Bölücü terör örgütü mensupları tarafından Şemdinli’nin 6,5 km güneydoğusunda yer alan isimsiz tepede hudut emniyetini sağlamak maksadıyla görevlendirilen unsurumuza, bir adet Havan mermisi, müteakiben Biksi makineli tüfek ile aralıklarla ateş açılmıştır. Kara Kuvvetleri 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarınca, yapılan bir ihbar üzerine, Şemdinli İlçesi Kayalar Köyü, Kırkçimenlik Tepe Mevkiinde, stabilize yol kenarında toprağa gömülü vaziyette, 12 kg’lık tüp, 500 gr C-4 plastik patlayıcı, iki adet elektrikli fünye, sekiz adet pil, 15 metre kablo ile hazırlanmış bir adet el yapımı patlayıcı bulunmuştur.” 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.