Ligler ne zaman başlayacak? Son dakika açıklama geldi

Ligler ne zaman başlayacak? Son dakika açıklama geldi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırının ardından açıklamalarda bulundu.

TFF Yönetim Kurulu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirdiği toplantıda, Süper Lig'de 11 Aralık'ta yapılan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitimiyle, başkent ekibinin başkanı Faruk Koca ile iki kişinin hakem Halil Umut Meler'e saldırısının ardından gelişmeleri değerlendirdi.

Büyükekşi, daha önce süresiz ertelediklerini açıkladıkları tüm liglerin 19 Aralık Salı günü yeniden başlayacağını açıkladı.

Büyükekşi, hakeme saldırıyla ilgili cezaların yarın açıklanacağını, sporda şiddet yasasının da değişeceğini sözlerine ekledi.

 

"Mevcut cezalara ek olarak ilave yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz"
Büyükekşi, toplantıda şunları söyledi:

 

"Halil Umut Meler bizim için sadece hakem değil, uluslararası arenada gurur duyduğumuz bir hakemimiz. İyi bir aile babası ve iyi bir insan. Bugün konuşacağımız hiçbir şey hakemimiz tekmelenirken çekilen fotoğraftan daha fazla bir şey söyleyemez.

11 Aralık pazartesi akşamı oynanan Ankaragücü - Rizespor maçının ardından yaşananlar kabul edilemez. Saha içinde ya da saha dışında yaşanabilecek benzeri bir olaya sıfır tolerans göstereceğimizi, hakemlerimize yapılacak hiçbir saldırıya hiçbir zaman izin vermeyeceğimiz hatırlatır aldığımız kararları bilginize sunmak istiyoruz.

İlk andan itibaren yakından ilgilenen ve talimatlar veren Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Olayla ilgili hızlı bir şekilde harekete geçen bakanlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

Reformlar yaparak bütün konulara müdahil olmaya başladık. İlk göreve geldiğimiz gün nasıl tek vücut olduysak bugün de kısır tartılmaları bir kenera bırakıp tek vücut olma zamanı. Yüce Türk adaleti gereğini yapmıştır, yapmaya devam edecektir. PFDK yarın gereğini yaparak perşembe günü de kararını açıklayacaktır.

Devre arasında gerekli değişiklikleri yapma kararı aldık. Mevcut cezalara ek olarak ilave yaptırımlar getirmeyi planlıyoruz. RTÜK ile yaptığımız iş birliği de artarak devam edecektir. Bugün aldığımız kararla 19 Aralık salı günü tüm ligler yeniden başlayacaktır."

 

HAKEMLİĞİ BIRAKACAK MI?

 

Büyükekşi, Halil Umut Meler'in düdüğünü asma iddialarıyla ilgili olarak, başarılı hakemin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapmasını beklediklerini ifade ederek, "Böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.