Ligleri 12 Haziran’da başlatmayı planlayan TFF, yeni tarih verdi

Ligleri 12 Haziran’da başlatmayı planlayan TFF, yeni tarih verdi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına konuk oldu.

Nihat Özdemir, 12 Haziran olarak açıkladıkları Süper Lig'in başlangıç tarihinin Temmuz ortasına kayabileceğini ifade etti ve ellerinde 7 alternatif daha olduğunu dile getirdi.

 

İşte Nihat Özdemir'in yaptığı açıklamalar;

 

Bakanlarımızla bir toplantı yaptık ve herkesin görüşü Haziran'da başlamaktı. 'Ligler şimdilik 12 Haziran'da başlayacak' dedim ben. 'Alternatiflerime göre de Temmuz'da da başlarım ben bu lige' dedim. Ben neye bakacağım? Türkiye'de koronavirüs olayı nasıl gidiyor? Bence çok iyi gidiyor. Avrupa'da ve dünyada en iyi durumdaki ülkelerin başında Türkiye geliyor. Belki biz Temmuz ayındaki maçlarımızı şimdilik seyircisiz kararı olmasına rağmen belki de seyircili oynayacağız.

 

"SAĞLIK BAKANIMIZ 'BEN KARIŞMAM' DEDİ

 

Ben de kendisiyle konuşurken biz bilim kurulu ve sağlık bakanlığı olarak hiçbir şeyinize karışmayız. Siz zaten özerk bir kurumsunuz dedi bize. Ben de bakanımıza Sağlık protokolümüzü gösterdim. İyice inceledi ve kapsamlı, iyi buldu protokolümüzü. Siz bu işte yolunuza devam edin başınız sıkıştığında bana danışabilirsiniz dedi. Her zaman görüşüyoruz. Başım sıkıştığında her zaman kendisini arıyorum bakanımın. TFF'nin önemli bir sağlık kurulu var.

 

"SAĞLIK, BU LİGDEN DAHA ÖNEMLİ"

 

Sağlık Kurulumuzun danışma kurulu var. Onların Türkiye'nin en iyi enfeksiyon doktorlarıdır. Mete Düren var. UEFA'nın sağlık kurulu üyesi. Bütün bunlar bir araya geldiğinde futbola nasıl döneceğimizin protokolünü hazırladık. İtalya'dan, İspanya'dan, Almanya'dan aldık ve bunlardan daha katı bir protokol hazırladık. Sağlıktan hiçbir zaman ödün vermeyiz. Bir kimsenin sağlığı bu ligden daha önemlidir.

 

"12 KULÜP OYNAMAK İSTİYOR"

 

Sağlık şartları içerisinde bu ligi oynatmak istiyoruz. Basketbol ve voleybol bizden farklı. Onlar salon spor yapıyorlar. Orada sadece 2 takım oynamak istemiş ancak bende öyle değil ki. Oradaki kulüpler oynamak istemiyorlar. Futboldaki kulüplerimiz ise futbol oynamak istiyor.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.