'Lütfü Savaş yarın bağımsız adaylığını açıklayacak' iddiası

'Lütfü Savaş yarın bağımsız adaylığını açıklayacak' iddiası

CHP’nin adaylığını geri çekmeyi düşündüğü Hatay Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş’ın yarın bağımsız adaylığını açıklayacağı iddia edildi.

CHP Lideri Özgür Özel ile 45 dakikalık görüşmesinin ardından adaylığının geri çekilmesi beklenen Lütfü Savaş’ın yarın bağımsız adaylığını açıklayacağı iddia ediliyor. İlçe adaylarının tayin edilme sürecinde aktif rol alan Savaş’ın CHP’den istifasının ardından ilçe adaylarının da istifa edilebileceği ifade ediliyor.

Savaş’ın bağımsız adaylık kararında, dört gün önce parti yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmenin etkili olduğu öne sürülüyor.

İddiaya göre Savaş, 15 Şubat’ta adaylığıyla ilgili CHP Genel Merkezi ile görüştü. Görüşmede Savaş’a, adaylığı konusunda bir tereddüt olmadığı belirtildi. CHP’nin adaylarını açıkladığı 18 Şubat’ta günü ise anket sonuçlarının kötü olduğu Savaş’a iletildi. Bunun üzerine Savaş, Ankara’da olmasına karşın aday tanıtım toplantısına katılmadı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi için bağımsız aday olması beklenen Savaş’ın CHP’den ayrılmasının ardından il ve ilçe örgütü yönetimi düzeyinde istifalar yaşanabileceği de ifade edildi. Adaylıkları sürecinde Lütfü Savaş etkisi olan ilçe belediye başkan adaylarının da adaylıktan çekileceği öne sürüldü. Bu kapsamda en az yedi ilçe adayının, “Lütfü Savaş ile uyumlu çalışabilir” kriteri göz önüne alınarak belirlendiği kaydedildi.

Siyasetcafe.com

Kaynak:BirGün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.