Macaristan Başbakanı: "Türk Konseyi'ne katıldıktan sonra Avrupa'da bize 'barbar Atilla'nın torunları' diyorlar

Macaristan Başbakanı: "Türk Konseyi'ne katıldıktan sonra Avrupa'da bize 'barbar Atilla'nın torunları' diyorlar

12 Kasım'da İstanbul'da gerçekleşen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılan Macaristan Başbakanı Viktor Orban zirvede yaptığı konuşmada, Türk Konseyine katılmamızdan dolayı Avrupa'da bize "barbar Atilla'nın torunları diyorlar." dedi

Türk Konseyi'nin ( Türk Devletleri Teşkilatı ) İstanbul'da düzenlenen 8. zirvesine gözlemci olarak katılan Macaristan'ın Başbakanı Viktor Orban zirvede yaptığı konuşmada, Avrupa'da bazı çevrelerin Türk Konseyi'ne katılmalarını eleştirdiğini söyledi.

Orban, "Üç yıl önce Türk Konseyi'ne gözlemci üye olduğumuzda Avrupa'da bazı insanlar bize 'barbar Atilla'nın torunları' diye güldüler" dedi.

"KIPÇAK TÜRKÜYÜZ"

Türkçe ile akraba dil olan Macarca konuştuklarını belirten Viktor Orban, Biz Kıpçak Türküyüz ve bizler Atilla'nın torunları olarak yaşamaktan onur duyuyoruz dedi.

Orban, "Eskiden Avrupalılar bize sık sık aşağılamak için 'batının en doğuluları' derlerdi. Daha önce bizi bu şekilde kınamaya çalıştılar. Ancak biz Türk Konseyi'ne katılmaktan onur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

 

İşte, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Türk Konseyi'nde yaptığı konuşma

 

 

 

turk-002.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.