Macaristan’ın en önemli gününde 'hava durumu' krizi!

Macaristan’ın en önemli gününde 'hava durumu' krizi!

Macaristan’ın en büyük milli bayramının kutlandığı 20 Ağustos'ta etkinlikler ve havai fişek gösterisi, meteorolojinin “yağmur ve fırtına olacak” tahmini üzerine ertelendi.

Macaristan’ın en önemli milli bayramının kutlandığı 20 Ağustos'taki etkinlikler ve havai fişek gösterisi, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün “yağmur ve fırtına olacak” tahmini üzerine 27 Ağustos’a ertelendi. Ancak beklenen yağmur ve fırtınanın gerçekleşmemesi üzerine Meteoroloji Genel Müdürü Kornelia Radics ve yardımcısı Gyula Horvath dün görevden alındı. Kararı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Laszlo Palkovics kamuoyuna duyurdu.

 

YANLIŞ TAHMİN İÇİN ÖZÜR DİLEDİLER
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, havai fişek gösterisinin iptali sonrası açıklama yapmış, eldeki veriler üzerinden hazırlanan modellerin büyük olasılıkla fırtınaya işaret ettiğini açıklamıştı. Kurum, raporlarını da bu yüksek olasılık üzerinden hazırladığını belirtip, yanlış tahmin için özür dilemişti.

Hava durumları bilimsel modelleme yapılarak tahmin ediliyor.  Meteoroloji yetkilileri, “Biz uzmanlık kuruluyuz, icracı değiliz” diyorlardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 15 daire başkanı, kurumun en üst düzey iki yetkilisinin görevden alınması üzerine bir bildiri yayımladı. Daire başkanları, kurumun üzerinde büyük bir baskı oluştuğunu vurgulayarak hükümetin kararını protesto etti.

 

1.000'İNCİ YILINI KUTLUYOR 
20 Ağustos, Macar devletinin 1.000 yılındaki kuruluşunun yıl dönümü olarak kutlanıyor. Farklı tarihsel dönemlerde farklı yoğunlukta da olsa her dönem kutlanan bayram, ulusal ve geleneksel değerlerin çok öne çıktığı Başbakan Viktor Orban döneminde özellikle büyük etkinliklere sahne oluyor.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.