Macron'dan flaş açıklama!

Macron'dan flaş açıklama!

Fransa Cumhrubaşkanı Emmanuel Macron ülkede gerilimi yükseltecek açıklamalarda bulundu.

Fransa Cumhrubaşkanı Emmanuel Macron devam eden Sarı Yelekliler eyleminin devam etmesi halinde "Ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan edeceğim."dedi. 

Ne olmuştu?

Fransa’nın başkenti Paris’te Sarı Yelekliler ile polis karşı karşıya geldi. Gösterilerden önce ise polis çok sayıda eylemciyi gözaltına aldı.

Fransa’da akaryakıt fiyatlarına yapılan zammı protesto etmek için 17 Kasım’da sokağa çıkan Sarı Yelekliler bugün Paris’te dev bir protesto düzenliyor. Sarı Yelekliler bugün en büyük eylemlerini gerçekleştiriyor. Eyleme yarım milyondan fazla insanın katılması bekleniyor. Kalabalık her geçen dakika ise artıyor. Fransız hükümeti ise 89 bin polisi bu eylem öncesi görevlendirdiği vurgulandı.

Erdoğan’dan çok sert MHP uyarısı

Paris’te birçok işyeri ve mağaza ise işyerlerini bugünlük açmama kararı aldı.

Edinilen bilgilere göre polis, sabah saatlerinde 30’a yakın göstericiyi gözaltına aldı. Eylemciler şu sıralar marşlar eşliğinde Champs-Elysées’ye doğru yürüyor. Emniyet güçleri, eylemcilerin üst aramasını yaptıktan sonra caddeye girmelerine izin veriyor.

GÖZALTI VE YARALI SAYISI ARTTI

Paris'ten gelen ilk bilgilere göre; eylemde gözaltı sayısı 400'e yükseldi. Polisin müdahalesinin ardından bin 500 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Gece kulübünde dehşet: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Öte yandan eylemcilerin üst aramasında çok sayıda taş ve çekiç ele geçirildi.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.