Maden değil, Dallas Mübarek

Maden değil, Dallas Mübarek

Facianın sorumlusu olarak tutuklanan Ramazan Doğru, patronu Alp Gürkan'ın her emrini yerine getirdi. İşçilerin gözünün yaşına bakmayan Doğru, madende tam terör estirdi. İdare müdürüyle yasak aşk yaşadı. Alp adını verdiği oğluna patronu son model bir BMW a

Soma maden faciasının arkasından tam bir Dallas hikayesi çıktı. Tutuklanan Genel Müdür Ramazan Doğru'nun yanlış işlerini TAKVİM ortaya çıkardı. 

 
OCAKTA AŞK BAŞKADIR 
 
Patronu Alp Gürkan'ın her dediğine "evet"diyen Ramazan Doğru'nun madendeki tek otorite olduğu ve işçilerin gözünün yaşına hiç bakmadığı öğrenildi. 

Doğru'nun şaşırtıcı hikayesi ise eşi ile olan ilişkisinin altından çıktı. Maden işçileri S.E, M.Ö, H.U ve M.Y'nin anlattığına göre göre Ramazan Doğru eşi Melike ile 7 yıl önce yasak aşk yaşadı. İkili bir gün Melike Hanım'ın eski kocası tarafından basıldı. Bu olaydan bütün Soma'nın haberi oldu. Doğru bunun üzerine ikinci kez nikah masasına oturma kararı aldı. 

500 bin TL vererek eski karısından boşandı. Yeni aşkının boşanması için de Doğru'nun eski kocasına bir miktar para ve 2 daire verdi. Böylelikle yasak aşk evlilikle sonuçlandı. 

Doğru'nun yanlış işleri bununla da bitmedi. Daha önce yine Soma Madencilik'e ait İmbat isimli madende yer altı müdürü olarak çalışıyordu. Bu dönemde madende o kadar çok ölüm yaşanıyordu ki, İmbat; 'Ölüm Madeni' olarak tanınıyordu. Doğru, işçi haklarını bir kenara bırakarak şirkete para kazandırınca Soma Madencilik'in başına getirildi. 

OĞULLARININ ADI BİLE ALP
 
Maaşlarını ödediği bankadan hediye olarak arabalar ve ev aldı. İzmir Dikili'de 26 dönüm arazi sahibi oldu. İçine de şato gibi bir villa yaptırdı. 

Bu sırada bankada çalışırken tanıdığı, sonra madende işe aldırdığı ve eşinden boşandırıp evlendiği Melike Doğru'dan olan çocuğunun ismini de patronun adı olan Alp koymayı ihmal etmedi. Bu jest karşısında Alp Gürkan, Doğru ailesine son modeli bir BMW 525 araç hediye etti. 

Bu arada günlerdir kaymakamlık önünde oturma eylemi yapan bazı işçilerir, Alp ve Can Gürkan, Ramazan Doğru, taşeron Nurettin Atmış'ın da aralarında bulunduğu yöneticilere dava açmaya hazılandıkları öğrenildi 

Bir zamanlar baba-oğul gibi olan Can Gürkan ve Ramazan Doğru, gözaltına alınınca kavgaya başladı. Doğru, "Ben sorumlu değilim, imza sahte" dedi. Alp ve Can Gürkan'ı suçladı. Bu ifade üzerine tutuklanan Can Gürkan "Beni onunla aynı yere koymayın" diye feryat etti.

SOMA'NIN HÜRREM'İ
 
Melike Doğru, Ramazan Doğru ile tanıştığında Şekerbank'ta çalışıyordu. Yasak aşkın karşılığında hem o zamanki kocası Ramazan Doğru'nun çalıştığı madene geçti hem de kendisi madende özel bir göreve getirildi. Ramazan Doğru ile evlendikten sonra ise 'Soma'nın Hürremi' diye anıldı. İşçiler için yapılan sosyal tesislerine ise kendi adını verdirdi. Aylar önce ise madenden istifa edip belediye meclis komisyonuna girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.