Madenlerde Türkler çalışmasın

Madenlerde Türkler çalışmasın

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve beraberindeki heyeti kabul eden Mustafa Destici ilginç açıklamalarda bulundu.

Sivas Ticaret Odası Büyük Birlik Partisi Genel Merkezini ziyaret etti. Millihaber'in haberine göre, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ve beraberindeki heyeti kabul eden Destici şaşırtan açıklamalarda bulundu.

Destici "Türk işçileri madende çalıştırılmamalı diyerek "gündem yaratacak sıradışı bir açıklamaya imza attı.
 
TÜRK İŞÇİLERİMİZ MADEN OCAKLARINDA ÇALIŞTIRILMAMALI
 
Gerekiyorsa maden ocaklarının tamamının yabancılara verilmesi gerektiğini kaydeden Destici, "Batı ve ILO standartlarında maden ocakları açılmalı. Açılan bu ocaklarda kesinlikle Türk işçilerimiz çalıştırılmamalı. Çok farklı bir şey söylüyorum. Türkler maden ocaklarında çalıştırılmamalı. Bizim vatandaşımız maden ocağında çalışmayı hak etmiyor. 50 bin kişiden bahsediliyor. Biz 50 bin kişiyi bakamıyor muyuz?" dedi.
 
MADEN OCAKLARI YABANCILARA VERİLMELİ
 
Destici, "Maden ocaklarını yabancılara vermeli ve kota koymalıyız. Demeliyiz ki; 'en fazlası yüzde 20'si Türk olacak. Yüzde 80'i başka ülkelerden olsun.' Avrupa nasıl ağır işlerde kendi vatandaşını çalıştırmıyorsa ben de vatandaşımı ağır işlerde çalıştırmamalıyım. Benim vatandaşım neden ağır işlerde çalışın ki? Madem Türkiye zenginledi, Dünyanın 17. Büyük ekonomisi oldu, o zaman Türkiye ağır işlerde kendi vatandaşını çok tehlikeli ve ağır işlerde çalıştırmamasını gerektiğini düşünüyorum. Bu benim teklifim." Diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.