Mağdur anneler Diyarbakır'a akın ediyor

Mağdur anneler Diyarbakır'a akın ediyor

Diyarbakır'da PKK tarafından dağa çıkarıldığı belirtilen çocuklarının geri getirilmesi için oturma eylemi yapan annelerin eylemi 6'ıncı günde de devam etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde çadır kuran annelerin sayısı 9'dan 11'e çıktı. Çocukların serbest bırakılmasını isteyen acılı anneler, Kur-an-ı Kerim okuyarak teselli oluyor.


Terör örgütü PKK'dan çocuklarını isteyen annelerin sayısı her geçen gün artıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen anneler çocuklarının serbest bırakılması için BDP'li belediye önünde toplanıyor.

Manisa'dan gelen Filiz Aydemir'in annesi Keji Aydemir, 21 Mart 2013 günü Diyarbakır'da yapılan Nevruz kutlamalarında kızının dağa çıkartıldığını söyledi. Keji Aydemir, "Kızım Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Tarih bölümü okuyordu. Henüz 24 yaşındaydı. Bir yıldır haber alamıyoruz. Meclise gittim Sırrı Sakık'ın yanına. Önce beni içeri almadı. Sonra çağırdı gittim yanına bana dedi ki kızınla gurur duyman lazım dedi." diye konuştu.


2 Nisan'da dağa çıkan Barış Türk'ün ablası Fatma Türk, "Kardeşimi ekmek alması için akşam çarşıya göndermiştik. Ondan sonra haber alamadık ondan. Kardeşimin dağa çıktığını aklımızın ucundan bile geçirmedik. En küçük kardeşimdir. Biz hepimiz büyüdük ve iş sahibi olduk. Ben Üniversite son sınıfta okuyorum. Kardeşimi okutmak için okuyorum. Çünkü anne ve babam yaşlı çalışamıyorlar. Kardeşim bana emanetti. Üniversite bitince ben ona bakacaktım. Ama bilmiyoruz kandırdılar mı kaçırıldı mı bilmiyoruz. Hiçbir şeklide iletişime geçmedik." dedi. Barış Türk'ün annesi Fatma Türk de Kürtçe yaptığı konuşmasında çocuğunun serbest bırakılmasını istedi.

Acılı annelerin belediye önündeki umutlu bekleyişi devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.