Mahir Ünal açıkladı! Gülen ‘Hilafet Kaftanıyla’ gelecekti!

Mahir Ünal açıkladı! Gülen ‘Hilafet Kaftanıyla’ gelecekti!

AKP’li Mahir Ünal, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili çok konuşulacak bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar;

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Yavuz Sultan Selim’in hilafet kaftanın ABD’ye kaçırılarak darbe sonrası FETÖ ele başı Gülen’in üstünde geri getirilme planını nasıl engellediklerini açıkladı.

Yavuz Sultan Selim’in, hilafetin Osmanlı’ya geçtiği Mısır seferinde giydiği ve "vefatımın ardından kabrime örtülsün" diye vasiyet ettiği tarihi kaftanın FETÖ oyunuyla ABD’ye götürülme çabasının arka planı AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın açıklamalarıyla ortaya çıktı.

Mahir Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde Yavuz Sultan Selim’in kaftanının restorasyon bahanesiyle ısrarla Amerika’ya götürülmek istendiğini ve kendisinin de buna karşı çıktığını belirterek, “O kaftan da aslında bir nevi hilafetin sembolüdür. Bu, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’ye gelirken o kaftanı giyip gelecekmiş” diye konuştu.

İNAT ETTİM GÖNDERMEDİM

Asırlar önce gerçekleşen kaftan hikâyesini anlatan Ünal, Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde yaşadığı olay şu sözlerle anlattı: “Bakanlığım dönemimde ısrarla bu kaftanı Amerika’ya götürmek istiyorlardı. Diyorum ki ‘Bu kaftanı Amerika’ya niye götüreceksiniz?’ ‘Kaftan eskidi kumaş restoderlerine kaftanı restore ettirmemiz lazım. Ben de inat ettim, 'Bu kaftan Amerika’ya gitmeyecek. Burada kumaş restoderi bulun burada yaptırın' dedim"

ABD’ye kaftanın neden götürülmek istendiğini sonradan anladıklarını belirten Ünal, “Biliyorsunuz ki o kaftan aynı zamanda hilafeti de temsil eder. Pensilvanya’daki de, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’ye gelirken o kaftanı giyip gelecekmiş. Öyle bir hikâyesi var, bu da daha sonra ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.