Mahkemeden toplu köpek ölümleriyle ilişkilendirilen Havrita sitesiyle ilgili flaş karar

Mahkemeden toplu köpek ölümleriyle ilişkilendirilen Havrita sitesiyle ilgili flaş karar

Hayvanseverlerin son zamanlarda olan hayvan ölümlerinin nedeni olarak gösterdiği Havrita isimli internet sitesi için yapılan erişim engeli talebi kabul edildi. 

Antalya Muratpaşa'ya bağlı Meydankavağı Mahallesi’nde son iki gün içinde kimliği belirsiz kişi ve kişilerce çok sayıda sokak hayvanı zehirlenerek katledilmişti. Köpek ölümlerinin ardından Havrita isimli internet sitesi hedef gösterildi.

 

HAVRİTA NEDİR?


Başıboş köpek saldırısına uğrayan veya sokak köpek sürüleriyle karşılaşan vatandaşların konum bilgisi ve fotoğraf paylaşabilecekleri bir site olarak kurulan Havrita bir süredir çok kullanılan bir site olarak karşımıza çıkıyor.

Vatandaşlar bu siteye çeşitli bilgiler ekleyerek sokak köpeklerinin tam olarak konumlarını belirlemeyi hedefliyor. Yani bu internet sitesi bir nevi sokak köpeği belirleme uygulaması olarak kullanılıyor.

 

ERİŞİM ENGELİ BAŞVURUSU KABUL EİDİLDİ


Sitenin gündem olmasının ardından Muratpaşa Belediyesi, ayrıca, sokak köpeklerinin harita üzerinde yerini gösteren ve Antalya’da yaşanan ölümlere neden olduğu iddia edilen internet uygulaması Havrita’ya erişim engeli getirilmesi için resmi talepte bulundu.

Uygulama nedeniyle hayvanların yaşam hakkının tehlike altında olduğuna dikkat çekilen suç duyurusunda, “Yeni hayvan ölümlerine engel olmak amacıyla Havrita uygulamasına Muratpaşa ilçe sınırları içerisinde erişimin engellenmesi talep etme zarureti doğmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Konuya ilişkin gelen son dakika bilgisine göre ise Havrita isimli siteye erişim engeli getirildi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.