Mahmut Alınak tutuklandı. Kelepçe takılmak istenince olay çıkardı

Mahmut Alınak tutuklandı. Kelepçe takılmak istenince olay çıkardı

Eski HEP Milletvekili Mahmut Alınak tutuklandı. Alınak, "PKK Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi

Daha önce 9 kez tutuklanan yazar ve eski (HEP) Halkın Emek Partisi Milletvekili Mahmut Alınak 13 Şubat’ta Kars’teki evine yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı.K ars Cumhuriyet Savcılığı Mahmut Alınak tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk etti. Daha önce KCK'dan tutuklanan  Mahmut Alınak yine ‘örgüt üyesi olmak" suçundan tutuklandı ve 10. kez cezaevine gönderildi.

Alınak hakkında, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak” iddiasıyla iddianame hazırlamıştı. 

 

KELEPÇE TAKILMAK İSTENİNCE OLAY ÇIKARDI 

Tutuklama kararı sonrasında polisler yasal bir prosedür olan kelepçe takmak isteyince Alınak ve beraberindekiler itiraz etti. Alınak'ın ve yakınlarının bağırarak polislerin itiraz etmesi kameralara yansıdı. "SİZİN DEVLETİNİZ BU KADAR" sözleri sarfedildiğinde ise kayıt devam ediyordu. Polisler Alınak'ın itirazına rağmen kelepçe takarak cezaevine gönderdiler.

 

İşte o görüntüler

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.