Mahmut Efendi'ye tefsir yazmayı peygamberimiz emretmiş!

Mahmut Efendi'ye tefsir yazmayı peygamberimiz emretmiş!

Son yıllarda medyada özellikle Cübbeli Ahmet ile daha da görünür olan İsmailağa cemaati gözle görünür bir yükseliş yaşıyor.

Son yıllarda medyada özellikle Cübbeli Ahmet ile daha da görünür olan İsmailağa cemaati gözle görünür bir yükseliş yaşıyor.

Özellikle FETÖ'nün hain darbe kalkışmasından sonra daha da ön plana çıkan cemaat hükümetle de oldukça yakın ilişkiler içerisinde.

Devletin en üst kademesindeki isimlerin dahi ziyaret ettiği cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu oldukça etkin bir isim.

Kefen ticareti yapan, insanların saf duygularını suistimal eden İsmailağa cemaati vatandaşı türlü türlü sözlerle kandırmayı da ihmal etmiyor.

 

TEFSİR YAZMASINI PEYGAMBERİMİZ EMRETMİŞ!

 

Özellikle cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun başkanlığında hazırlanan Ruhu'l Furkan Tefsiri'ni okutmaya azmeden hatta bu tefsiri bir numaralı ders kitabı yapan cemaat kitapta yer alan yalan yanlış ifadelerle insanların aklını bulandırıyor.

Cübbeli'nin 'Allah'ın ete kemiğe bürünmüş halidir' dediği cemaat lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, insanları bu tefsiri kendisine Peygamber efendimizin bizzat yazdırdığını ifade ederek ikna etmeye çalışıyor.

 

Yalanın ve çarpıtmanın tefsirlerin içine kadar girmesinden sorumlu olan ve İnsanları dinsizliğe kadar sürükleyen Ustaosmanoğlu, tefsir kitabıyla ilgili olarak şunları söylüyor:

 

'Günde bir saat, olmazsa yarım saat, hiç olmazsa 15 dakika Ruhul Furkan Tefsiri okuyun. Ruhul Furkan Tefsiri'nin misli yazılmamıştır. Onu yazmayı bize Peygamberimiz emretti.'

 

 

MAHMUD USTAOSMANOĞLU KİMDİR?

 

Mahmud Ustaosmanoğlu 1929'da Trabzon'un Of kazasının Miço (Tavşanlı) köyünde doğdu. Babası Mustafa oğlu Ali Efendi, annesi Tufan kızı Fâtıma. "Mahmut Hoca" olarak bilinen "İsmailağa cemaatinin şeyhi" Mahmut Ustaosmanoğlu, Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile Zahid Kotku'nun talebesiydi. Mahmut Hoca, icazet aldığı Zahid Kotku'nun cenaze namazını da kıldırdı.

Cemaatin bir numarası haline gelen Mahmut Hoca, Fatih'te geniş bir hakimiyet bölgesi oluşturdu. İsmailağa'nın müritleri genellikle cübbe ve sarıkla geziyor. Merkezleri Fatih'teki Çarşamba Mahallesi'nde olan cemaat, ilk olarak adını İsmailağa Camisi'nde işlenen cinayet ve medyada da boy gösteren "Cübbeli Ahmet Hoca" lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü'nün icraatıyla duyurdu.

AK Parti kurulana kadar Milli Görüş Hareketi'ni yani Necmettin Erbakan'ı destekleyen İsmailağa Cemaati Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Refah Partisi'nden ayrılıp AK Parti'yi kurmasından sonra AK Parti'yi desteklemeye başladı.

 

'SİYASETTE BÜYÜK BİR ETKİ GÜCÜNE SAHİPLER'

 

Özellikle yurt içinde ve yurt dışında çok örgütlü olmaları ve Nakşi geleneğinde önemli bir yere sahip olmaları nedeniyle siyasette büyük bir etki gücüne sahip oldukları da bilinen cemaat her ne kadar bu gücünü parlamenter anlamda ifade etmese de taban açısından, etkileme açısından Milli Görüş'ten bu yana sağ siyaset içerisinde çok ciddi bir ağırlıkları var.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum