Malatya sallandı! Deprem uzmanlarından önemli açıklamalar

Malatya sallandı! Deprem uzmanlarından önemli açıklamalar

Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Prof. Dr. Naci Görür Malatya'da meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen 5.0'lık depremin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Malatya'da meydana gelen 5.0 büyüklüğünde deprem sonrası CNN TÜRK'te açıklama yapan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bölge ile ilgili 'İzlenmesi gereken bir yer olarak ifade etmek istiyorum' dedi.

ELAZIĞ DEPREMİNDEN SONRA YER KABUĞU KIRILDI

"Bölge halkına geçmiş olsun diyorum. Sivrice Elazığ’daki depremden sonra hem saha gözlemleri hem de artçı şoklardan gördüğümüz kadarıyla Sivrice ile Pütürge arasındaki yer kabuğunda bir rahatlama olduğu yani yer kabuğunun kırıldığı burayı etkilediği artçı depremlerden anlıyoruz. " diyen Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

İZLENMESİ GEREKEN BİR YER

"Bu depremin şöyle bir özelliği var. Pütürge ile Sivrice arasında bir kırılma yaşandığı için burada uzun süreli bir deprem beklenmez. Arada kalan depremler artçı olarak kabul edilebilir. Bu deprem sanıyorum bölge halkı tarafından şiddetle hissedilmiştir. Türkiye’de yorgun binalarda bazı hasarlar meydana gelebiliyor. İzlenmesi gereken bir yer olarak ifade etmek istiyorum.

 

dep.jpg

 

'BURADA UZUN SÜRE BİR DEPREM OLMAZ'

Teknik olarak rahatlayan bölge Pötürge ile Sivrice arasında burada uzun bir süre deprem olmaz. Aynı fay üzerinde ya da Pötürge’den Malatya tarafına doğru depremlerin devam etmesi teorik olarak beklenir. Ama bunu periyodik olarak yeniden deprem olup oluşturmayacağı ile ilgili bir şey demek mümkün değil."

BİR AÇIKLAMA DA NACİ GÖRÜR'DEN GELDİ

 

Konuyla ilgili Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.
Prof. Dr. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Elazığ depreminden sonra stresin Malatya'ya doğru, özellikle Çelikhan- Erkenek koluna doğru kayabileceğini ifade etmiştik. Sanıyorum şimdi olan 5 büyüklüğündeki deprem bu yöne doğru olan hareketliliği gösteriyor olabilir. İnşallah zaiyat yoktur." ifadelerini kullandı.

 

dep2.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.