Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama: Can ve mal kaybı yok!

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem! Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama: Can ve mal kaybı yok!

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan can ve mal kaybı ihbarının gelmediğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’nın merkez üssünü Malatya’nın Pütürge ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 17.02’de meydana geldi.

Yerin 6.72 kilometre derinliğinde olan deprem, Pütürge’nin yanı sıra çevre ilçelerle kent merkezinde de hissedildi. Sarsıntı paniğe neden olurken, depremde can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

 

MERKEZ ÜSSÜ PÜTÜRGE


Deprem verileriyle ilgili AFAD ve Kandilli Rasathanesi peş peşe son dakika açıklamalarda bulundu. Kandilli Rasathanesi ise yerin 5 kilometre altında gerçekleşen sarsıntının merkez üssünün Pütürge olduğunu açıkladı.

 

AFAD'DAN AÇIKLAMA


AFAD'dan depreme ilişkin yapılan açıklamada "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

 

MALATYA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA


Malatya Valisi Aydın Baruş, şu an için olumsuz bir durum olmadığını söyledi.

 

ELAZIĞ'DA DA HİSSEDİLDİ


Malatya’nın Pütürge ilçesinde da meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem Elazığ’da da hissedildi. Deprem nedeni ile sallanan lambalar cep telefonu kameralarına yansıdı.


BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ


'Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun.'

 

BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: 24 OCAK'TAKİ DEPREME GÖRE DAHA AZ HİSSETTİK


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan canlı yayında yaşanan depreme ilişkin "Depremi biz Malatya'da merkezde hissettik. Depremin 24 Ocak'taki depreme göre daha az olduğunu hissettik." ifadelerini kullandı. Gürkan, depremde herhangi bir can ve mal kaybı ile ilgili olumsuz bir haberin gelmediğini duyurdu.

Gürkan ayrıca "24 Ocak depreminin yaralarının sarılmış olması, bugün vuku bulan depremin etkisini azaltmıştır." dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.