Malatya'da alevilere yönelik provokasyon meclis gündeminde

Malatya'da alevilere yönelik provokasyon meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Malatya'da Alevi yurttaşların evlerine yönelik provokasyonu kimlerin gerçekleştirdiği konusunda inceleme ve soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Malatya'da Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı mahallede evlerin kapısının işaretlenmesi olayını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Tanrıkulu, daha önce Çorum'da ve Kahramanmaraş'ta Alevi yurttaşlara yönelik gerçekleştirilen katliamların hala toplumsal hafızadaki yerini koruduğunu vurgulayarak, “Bu tür bir saldırının hazırlığı olabilecek bir provokasyonu baştan önlemenin, devletin en temel görevi olduğu herkesin malumudur" dedi.

Tanrıkulu, önergesinde şu sorulara da yanıt istedi.

"Ankara, İstanbul gibi nüfus yönünden çok kalabalık iller dışında, hemen herkesin birbirini tanıdığı, bildiği istihbarat birimlerinin her şeyden haberdar olduğu illerde bu tür bir provokasyondan kimsenin haberinin olmaması mümkün müdür?

Malatya'da Alevi yurttaşların evlerine yönelik provokasyonu kimlerin gerçekleştirdiği konusunda inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

Başlatılan bir inceleme ve soruşturma yoksa gerekçesi nedir?

Malatya'da Alevi yurttaşlarımıza yönelik bir saldırı beklendiği iddiaları doğru mudur?

Malatya'da Alevi yurttaşlarımıza yönelik olası bir saldırı ile toplumun önemli bir kesimine gözdağı verilmek istendiği iddiaları doğru mudur?

İddialar ile ilgili olarak AKP Hükümeti ve İçişleri Bakanlığı gerekli ek güvenlik tedbirleri almış mıdır ya da alacak mıdır?"

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.