Malatya'da iki katlı bina çöktü! Enkaz altından 14 yaralı çıkarıldı

Malatya'da iki katlı bina çöktü! Enkaz altından 14 yaralı çıkarıldı

Malatya'da iki katlı bir bina çöktü. Son belirlemelere göre enkazdan 14 kişi yaralı olarak çıkarıldı.

Malatya Sıtmapınarı caddesinde kıraathanenin olduğu bir bina çöktü. Arama kurtarma çalışmaları hızla devam ederken AFAD'dan ilk açıklama geldi. Son belirlemelere göre enkazdan 14 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Binanın bugün gerçekleşen tadilat sırasında bir kolonunun kesilmesinin ardından çöktüğü iddia edildi.

Olay, saat 17.50 sıralarında Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'ndeki 2 katlı binada meydana geldi. AFAD, çöken binanın enkazından 14 kişinin yaralı olarak çıkartıldığını açıkladı.

Enkaz altında kalanların kurtarılması için itfaiye, UMKE, jandarma, 112 Sağlık ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Binanın altında dükkanlar olduğu ve bir katında kıraathanenin de bulunduğu öğrenilirken, enkazda 10 kişinin olduğu tahmin ediliyor.

 

we-001.jpg

 

TADİLAT SIRASINDA KOLON KESİLDİ İDDİASI


Öte yandan söz konusu binanın, bugün gerçekleşen tadilat sırasında bir kolonunun kesilmesinin ardından çöktüğü iddia edildi.

 

 

YARALILAR TEDAVİ ALTINDA


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya'da bir binanın çökmesi sonucu yaralananların tedavilerine hastanelerde devam edildiğini belirtti.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yaralıların tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Olay yerinde 28 ambulans ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Geçmiş olsun Malatya, yanınızdayız." ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.