Maliye Bakanı’ndan “emekli” açıklaması

Maliye Bakanı’ndan “emekli” açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Hükümetin bütçe imkanları çerçevesinde emeklilerin durumlarını daha iyi hale getirmek için çalıştığını belirterek, 2002 Aralık-2017 Kasım döneminde emekli aylıklarında önemli ölçüde artışlar sağlandığını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in gönderdiği soru önergesini cevaplayarak, 2002 Aralık-2017 Kasım döneminde emekli aylıklarında önemli ölçüde artışlar sağlandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu dönemde Tarım Bağ-Kur emekli aylığı yüzde bin 506 oranında artarak 65.8 TL'den bin 57 TL'ye ve Esnaf Bağ-Kur emekli aylığı ise yüzde 794 oranında artarak 148.7 TL'den bin 330 TL'ye yükselmiştir. Aynı dönemde TÜFE'deki artış ise yüzde 264.2 oranında gerçekleşmiştir.

Sonuç olarak, Bağ-Kur emekli aylıklarına ilişkin söz konusu artışlar karşılaştırıldığında aylıklardaki artışın enflasyonun oldukça üzerinde gerçekleştiği görülmektedir. Ayrıca, bütçe imkanları çerçevesinde emeklilerin durumlarının daha iyi hale getirilmesi ve kendilerine göstermiş oldukları özveriye yaraşır bir hayat seviyesinin sağlanması, hükümetimizin de önem ve öncelik verdiği hususlar arasında yer almaktadır.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum