Man Adası belgeleriyle ilgili şok ayrıntı: Aynı adreste çıktılar!

Man Adası belgeleriyle ilgili şok ayrıntı: Aynı adreste çıktılar!

Türkiye'nin konuştuğu şirketin sahibinin olduğu adreste öyle bir gazetenin adı çıktı ki, Türkiye şok olacak.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya çıkardığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakınlaryla ilgili Man Adası belgelerinde çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı.

TÜRKİYE’Yİ SARSAN BELGELER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “Man adası” belgeleri tartışılmaya devam ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeler, AK Parti tarafından öfkeyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belgelerin sahte olduğunu ileri sürdü. CHP’yi ihanetle suçlayan Erdoğan Kılıçdaroğlu’na yüklü miktarda tazminat davası açtı.

AK PARTİ İNKAR ETTİ

AKP sözcüleri ise belgelerin gerçek olmadığını, belgelerin kamuyla paylaşılması gerektiğini söyledi. CHP belgelerle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu önergesi verdi ancak AKP’nin oylarıyla önerge reddedildi. Nihayetinde CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısıyla belgeleri paylaştı.

DAVUTOĞLUCU KARAR GAZETESİYLE AYNI ADRES

Belgelerle ilgili ortaya çıkmayan çok önemli bir detay Türkiye’nin gündemine oturacağa benziyor. Odatv’nin haberine göre göre, “Man adası” tartışmasının ana omurgasını Sıtkı Ayan’ın kurduğu şirket oluşturuyor. CHP’nin açıkladığı belgelere göre Ayan “Bellway Limited” isimli bir şirket kurdu. Belgelerde şirketin sahibi olan Ayan’ın adresi olarak “Reşit Paşa Cad, Mirgül Mah, Yok sok. Deniz Bank üst sit no: 29 İstinye 034450 Sarıyer”yazıyor.

karar.jpg

Bu adres dikkat çekici. Çünkü aynı adreste başka bir kurum daha var. O da AK Parti içindeki muhalif kanada yakınlığıyla bilinen ve "Reisçiler" tarafından Davutoğlu'na yakın olmakla suçlanan Karar gazetesi.

karar1.jpg

Karar gazetesinin künyesinde, gazetenin adresi olarak “Reşitpaşa Mah. Denizbank Sitesi Sok. No: 29 Sarıyer – İstanbul” gösteriliyor.

KARAR GAZETESİ MAN BELGELERİNİ NASIL GÖRDÜ?

Sıtkı Ayan’la aynı adreste bulunan Karar gazetesi, Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgeler ilgili haberi nasıl görmüştü?

Kemal Kılıçdaroğlu, belgeleri 28 Kasım’daki CHP Grup Toplantısı’nda açıkladı. Toplantının bitmesinden birkaç saat sonra Karar gazetesinin internet sitesi“Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerde transferler iki Türk bankası arasında” başlıklı bir haber yayımladı.

Haberde, “KARAR CHP liderinin Meclis kürsüsünde açıkladığı swift belgelerine de ulaştı. Belgelerde para transferlerinin iki Türk bankası arasında gerçekleştiği net şekilde görülüyor. Kılıçdaroğlu, bu ayrıntıyı açıklamadı” ifadelerine yer verildi.

GERİ ADIM ATTILAR

Şirketin kurucusuyla aynı adreste görünen gazete, adres detayı ortaya çıktıktan sonra tartışmaya mesafeli durdu. Sayfalarına sadece belgelerle ilgili yapılan açıklamaları ve tartışmaları taşıdı.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.